Eerste Topdivisie zege Apollo 8 D2

VoV, 19-09-2021. 17:46 uur. Ons Topdivisie debuut vorig seizoen duurde welgeteld één wedstrijd, toen was het alweer voorbij… We verloren toen met 1-3 van Alterno D1. Laat de competitieleider van de Nevobo ons voor dit seizoen nu weer aan Alterno gekoppeld hebben voor de 1e wedstrijd van het seizoen. Een mooie kans om het dit keer beter te doen.

Zoals elk seizoen is onze selectie weer drastisch gewijzigd en verder verjongd. Met nog maar drie meiden ouder dan twintig moet het dit seizoen zeker ook van de jeugd gaan komen. Nieuw of herintredend zijn: Bente Wieffer (sv), Amber Eggengoor (mid), Roos Wessels (mid), Pien Grooters (dia/pl) en Esther Huls (dia) die zowel bij ons als bij dames 1 gaat spelen.

We zijn de wedstrijd flitsend gestart met Minke, Lisa, Amber, Madée, Rinske, Lotte en Tess. In een vloek en een zucht stond het 7-1 en via 16-10 was de set bij 25-11 zeer snel voorbij. Wat een start! Maar hadden we dat niet al eerder meegemaakt? Oh ja, vorig seizoen. Hopelijk weten we het dit keer wel vol te houden.

De 2e set bleek Alterno inmiddels wakker geworden en wij toch wat in slaap gesust. Dit keer was de start voor Alterno en via 3-8 werd het 7-13. Met een dubbele wissel, via het inbrengen van Bente en Esther, wisten we het momentum terug te krijgen en kwamen we met 16-15 voor het eerst (en voor het laatst) in deze set voor. Alterno speelde veel verzorgder dan in de 1e set, minder fouten en meer servicedruk en zij wisten de set dan ook via 21-25 binnen te halen.

De 3e set was een kopie van de 2e met als verschil dat we in deze set geen enkele keer op voorsprong gestaan hebben. Geruisloos werden we naar een nederlaag van deze set gespeeld. Alterno speelde vaker de midspeelsters aan en dit bleek succesvol. Wij wisten niet onder de druk uit te komen, maakten veel servicefouten en de set ging dan ook terecht naar Alterno met 20-25.

Tot zover was het wedstrijdverloop identiek aan de wedstrijd van afgelopen seizoen. Dat was natuurlijk niet waar wij op gehoopt hadden en bij de setwissel naar de 4e set hebben we de meiden op het hart gedrukt nog één keer alles te geven, de schroom van zich af te gooien en te blijven geloven in een goed resultaat. En dat lukte.

In de 4e set was de spirit van de 1e set weer terug. Servicedruk lag hoger, series fouten werden niet meer gemaakt en Alterno verviel in de hogere foutlast van het begin van de wedstrijd. Deze set was dan ook, via 12-4 en 21-12, eenvoudig voor ons.

Zo, het eerste puntje in de Topdivisie was binnen. Maar natuurlijk was de overwinning nog niet behaald en aangezien het momentum aan onze kant lag, gingen we ervoor om het 2e punt ook binnen te halen.

Het team ging in de 5e set door waar ze de 4e mee afgesloten hadden, met uitstekend volleybal. Voluit voor elk punt gaan, keihard werken en het benodigde geluk afdwingen. In deze set zijn we constant aan de goede kant van de score gebleven. Bij 8-5 wisselden we van kant en dat verschil hebben we tot het einde van de set weten te behouden. Uiteindelijk is het 15-11 geworden.

En de eerste overwinning was een feit. Wat een prachtige en onverwachte start van het seizoen. Hopelijk het begin van meer mooie wedstrijden met goede resultaten.

gh @ VoV, verslag van Thijs Prins, trainer/ coach Apollo 8 dames 2. Foto’s Rudy van ‘t Rood.