Rosstars komt net tekort tegen Donitas2

VoV, 19-09-2021, 13:24 uur. ‘Net niet’ was een beetje de samenvatting van de spannende eerste thuiswedstrijd die Rosstars tegen het Groningse Donitas D2 speelde. Vanaf het eerste moment was duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren en dat het een dubbeltje op zijn kant zou worden.

De eerste set ging dan ook gelijk op tot 6-6. Donitas maakte vervolgens goed gebruik van een aantal ballen die door Rosstars als ‘net niet’ of onnodige fout betiteld kunnen worden en liep weg naar een 6-10 voorsprong. Nadat het haperende digitaal wedstrijdformulier voor de eerste keer (en niet de laatste) voor een kleine pauze had gezorgd, knokte Rosstars zich terug naar 12-12. Naar het eind van de set haalden de Rossumse dames net hun niveau niet waardoor Donitas zelfs vijf setpoints kreeg. Rosstars knokte zich terug tot 23-24 maar toen wist Donitas toch het punt te maken en was de eerste set in de tas bij de Groningse bezoekers.

De tweede set leek een kopie van de eerste, alleen was het nu Rosstars die steeds een kleine voorsprong wist te pakken. Via 14-12 en 20-17 leek de set naar Rossumse kant te vallen. Opnieuw een aantal rally’s waarin het ‘net niet’ was aan de kant van Rosstars waar Donitas dankbaar gebruik van maakte en via 21-21 en 22-24 twee setpoints kreeg. De eerste kon de thuisploeg nog wegwerken, maar opnieuw de laatste werd door Donitas verzilverd waarmee de 0-2 op het scorebord stond.

Ook de derde set waren beide teams aan elkaar gewaagd en was het tot 13-13 een gelijk opgaande strijd. Maar na een kleine arbitrale misser en een nare pauze een aantal punten later was Rosstars de weg even kwijt. Wat onnodige fouten en een aantal ‘net niet’ situaties bij de thuisploeg zorgden voor een solide setwinst voor Donitas dat met 18-25 de overwinning al in de tas had.

De vierde set was een verlengde van de eerste twee. Twee teams die aan elkaar gewaagd waren en die een spannende strijd met elkaar aangingen. Via 7-7, 11-11, 18-18 en 23-23 was het nog onduidelijk wie de laatste set en daarmee een punt voor de ranglijst zou binnenslepen. Een sterk blok van Loes Moleman en Dana Nijhuis op de sterke aanvalster van Donitas en een lastige service van Amke Bosch zorgden ervoor dat de laatste set een prooi werd voor de thuisploeg die zich daarmee, zei het minimaal, beloonde voor een goede wedstrijd die met ietsje minder ‘net niet’ zomaar de omgekeerde uitslag had kunnen hebben.

Donitas won na een mooie gelijk opgaande strijd met 1-3 en Rosstars is duidelijk op de goede weg voor een mooi en spannend seizoen!

gh @ VoV, verslag Rosstars Dames 1, foto Rudy Biekart.