Eerste uitwinst voor IMS/Voltena

VoV, 26-11-2018. 5:25 uur. Afgelopen zaterdag stond er een uit wedstrijd op het programma voor IMS/Voltena D1. Dit maal tegen mede promovendus Innovatiemakelaars.nl WSV D1 in Warnsveld, dus een uitdagende wedstrijd. De meiden hadden er zin in en waren ervan overtuigd deze week er wel met de winst vandoor te gaan. En dat gebeurde, een 2-3 zege werd mee terug naar Werkendam genomen.

De eerste set begon moeizaam en IMS/Voltena liep hierdoor de gehele set tegen een achterstand aan, maar de vechtlust was te zien binnen het team. Met mooie scores van Raisa Schoon en goede verdedigen van Julia Kee werd de eerste set alsnog binnen gehaald (24-26).

In de tweede set verliep compleet anders. Ditmaal had IMS/Voltena D1 een sterke start in de wedstrijd en dit lieten ze niet meer los. WSV D1 wist niet wat ze moesten doen met de sterke service van Sarah van Esch en kreeg met de mooie verdedigende acties van Britt den Haan de bal niet op de grond. Dit resulteerde in een dikke set winst in het voordeel van IMS/Voltena D1 (10-25).

Nu wilde de meiden uit Werkendam natuurlijk gelijk door en er met de 3 punten vandoor gaan. Dit verliep echter helaas anders. Een zwakke start in de derde set leverde weer achterstand op. Dit wilde de meiden uit Werkendam niet laten gebeuren en dus bleven ze hard werken. Met mooie aanvallen van Silke van Der Giessen en Lynn van Mill en door goede invalbeurten van Hannah van Esch kwam IMS/Voltena D1 weer gelijk met WSV D1 (15-15). Het werd spannend, maar helaas trok dit keer WSV D1 aan het langste eind (25-23).

Op naar een vierde set dus. Er is nog niks aan de hand, want met winst in deze set zouden de meiden alsnog met 3 punten naar huis gaan. Helaas begon WSV D1 deze set weer met een lichte voorsprong. De meiden bleven knokken om die drie punten mee te nemen en ondanks de sterke verdedigingen van Emi van Driel en goede services van Maxime van Ass, wisten de meiden ook deze set niet binnen te halen (25-23).

Het werd dus een vijfde set. De afgelopen twee wedstrijden wist IMS/Voltena deze vijfde set niet te winnen en ze wisten dat ze dat dit keer niet zouden overkomen. Een sterke start van Emi van Driel en Silke van der Giessen zorgde ervoor dat het blok van WSV D1 even niet meer wist waar ze heen moesten, dit leverde IMS/Voltena een 1-4  voorsprong op. Dit bleven de meiden uit Werkendam vast houden en Hannah van Esch mocht het af maken met haar service (12-15). De eerste uit winst voor IMS/Voltena D1!

Volgende week staat de volgende ronde van de beker op de planning tegen Peelpush D1. Dit belooft een echte strijd te worden, dus zorg dat je deze niet mist! We zien jullie dus graag om 16:30 uur in sporthal de Crosser in Werkendam.

gh @ VoV. Verslag van IMS / Voltena Dames 1. Foto idem.