VVU D1 met de volle buit terug naar huis

VoV, 26-11-2018. 5:22 uur.  Afgelopen zaterdag mochten wij afreizen naar Huizen, een keer niet meer dan een uur in de auto zitten! Dit keer was het maar een kleine 20 minuten reizen, naar eerst het ouderlijk huis van onze libero Emma. Na goed te zijn verzorgd met thee, koffie, cappuccino en luxe koeken van de markt, vertrokken we naar de enige echte Prima Donna Kaas Arena. Hoewel het nog maar 3 minuten rijden was, bleek de weg èn een parkeerplek vinden voor sommige toch nog lastig…

Na uiteindelijk de sporthal te hebben gevonden, met behulp van de hangjeugd van Huizen, konden we ons gaan voorbereiden voor de wedstrijd. Maar voordat we zelf het veld op mochten, was het eerst de beurt aan VVU dames 2 om te knallen tegen PDK Huizen! Helaas verloren ze nipt de laatste set met 30-28, waardoor de winst voor PDK was… De drive voor ons om te winnen was hierdoor nog groter, want een paar meiden van dames 2 fluisterden ons al toe: ‘’Maken jullie het dan af?’’

En dat laten we ons geen twee keer zeggen: iets verlaat begonnen we aan de wedstrijd, met als starting seven spellie Leanne, diagonaal Farmer, passer – lopers Bianca en Jesca, middens Lisanne en Nienke en natuurlijk libero Emma. Hoewel we de eerste set met veel energie starten, verliep het toch niet zo soepel als gewenst. De nieuwe gemaakte blokafspraken wierpen nog niet hun vruchten af, waardoor de passer – lopers van PDK het gemakkelijk hadden. Maar gedurende de set ging het beter draaien aan onze kant, en werden de nodige puntjes gescoord. Zowel in aanval, dankzij Jesca en Bianca, maar ook zeker in het blok, dankzij Lisanne. Na een dubbele wissel met Lobke en Judy, en Anne die het veld in kwam voor Jesca, werd deze set met 21-25 gewonnen!

De tweede set startte met dezelfde basis, maar weer verliep het begin van de set stroef. PDK kon lang meekomen, mede dankzij hun sterke services waardoor onze pass onder druk kwam te staan. Emma V. kwam het veld in voor Jesca om meer rust in de pass te brengen. Ook werd in deze set weer de dubbele wissel uitgevoerd. De pass kwam meer onder controle en de middens begonnen aanvallend en blokkerend flink wat puntjes te pakken. Met een ace door Judy op 23-24 werd ook deze set gewonnen! Het eerste officiële punt was binnen. Nu doorpakken dus.

En zo gezegd zo gedaan, met luid geschreeuw en gejuich vanaf de kant en vanaf de tribune (bedankt H2), werd de flow doorgezet. Blokkerend bleven de puntjes binnen komen waardoor we het in de verdediging makkelijker hadden. Deze set werd in stijl, net als de tweede set, afgemaakt met een ace op 21-24 door Judy. Hierdoor hebben wij alle punten mee naar huis genomen!

Deze week hebben we volle focus op de Nationale Beker. Donderdag 29 november 20.00 uur spelen wij namelijk thuis in de Galgenwaard tegen FAST! Kom allemaal kijken!

gh @ VoV, verslag van Judy Broersma VVU dames 1.