Eerste verliespunt Sliedrecht Heren 2

VoV, 22-01-2023. 7:37 uur. Nadat vorige week Volley Tilburg een puntje morste tegen VCV was het gisteren de beurt aan Sliedrecht Sport Heren 2 om dat ook te doen. Beide teams zijn nog wel ongeslagen, noteerden tot nu nog maar één verliespunt, waardoor de strijd om de bovenste plaats spannend blijft. VIVES moest even passen, zij leden bij Inter Rijswijk een nederlaag zonder setwinst.

Sliedrecht Sport Heren 2 kon bij Donki Sjot een 2-1 achterstand ombuigen naar 2-3 winst. De winst in de vierde en vijfde set waren heel overtuigend met 17-25 en 6-15. Daarvoor hadden ze de tweede ook met overmacht gewonnen (16-25) maar de eerste en derde met 25-21 en 26-24 verloren tegen de ploeg die op de negende plaats bivakkeerde.

Volley Tilburg maakte bij de kop staart botsing tussen de koploper en de hekkensluiter geen misstap. Ze wonnen met 3-1 van USV Protos. Twee sets hadden ze het behoorlijk lastig met de bezoekers uit Utrecht getuige de 27-25 en 20-25, waarmee het 1-1 werd. Met 25-17 en 25-15 pakten ze daarna door.

VIVES vertrok met een 3-0 nederlaag uit Rijswijk. Hun derde nederlaag in dit seizoen. In Rijswijk bleef de teller voor hen op 17, 16 en 19 punten per set staan.

Compaen kon de buit tegen VV Utrecht niet in eigen huis houden. De derde set gaf via 25-19 hoop op het spelen van een tiebreak nadat de eerste twee met 23-25 en 19-25 verloren waren gegaan. Daar dacht VV Utrecht echter anders over en met een hele dikke 12-25 beslisten ze de wedstrijd voor zich en namen alle punten mee naar de Domstad.

Van de wedstrijd Zaanstad vs. Spaarnestad moeten we u de uitslag schuldig blijven en voor vandaag staat nog Peelpush vs. VCV Veenendaal op de agenda. Daarom alleen de stand van de top vier, daaronder is op dit moment te veel onzeker.

• 01> Volley Tilburg 13-38
  • 02> Sliedrecht Sport Heren 2 12-35
  • 03> VIVES 13-30
  • 04> VV Utrecht 13-24