Keistad loopt puntje uit, Webton loopt er twee in

VoV, 22-01-2023. 7:33 uur In de Topdivisie A bij de mannen eindigde de topper tussen Sudosa-Desto en DIO Bedum in een 3-2 zege voor de ploeg uit Assen. Daarmee nestelden zij zich op de tweede plaats. De 2-0 voorsprong in sets (16, 21) kon pas in de vijfde set in wedstrijdwinst veranderd worden. DIO kwam eerst op gelijke hoogte (25-27, 18-25), maar moest de tiebreak met 15-8 aan de thuisploeg laten.

Door deze uitslag kon koploper Keistad een puntje meer afstand nemen. Zij wonnen zelf met 1-3 bij VoCASA Heren2. Na de 1-1 (22-25 en 25-20) konden ze met 23-25 en 18-25 de volle buit uit Nijmegen meenemen naar Amersfoort.

Ook Webton profiteerde van de puntendeling in Assen. Zij speelden thuis een spannende wedstrijd tegen EVV Elburg die ze met 3-1 via de setstanden 26-24, 23-25, 25-21 en 26-24 naar zich toetrokken. Niet mooi maar wel super spannend was in de samenvatting te lezen.

PDK Heren 2 moest zich met 1-3 gewonnen geven tegen SV Dynamo Heren2. Twee sets deden de teams helemaal niets voor elkaar onder. De 1-1 in sets kwam via 25-23 en 23-25 op het scorebord, daarna had de ploeg uit Apeldoorn duidelijk de langste adem. Met 14-25 en 16-25 namen ze de volle buit mee naar Omnisport.

Ook Madjoe slaagde erin om in een uitwedstrijd de volle buit mee huiswaarts te nemen. In Hoogeveen bleven ze met 1-3 de baas over Olhaco. Met 20-25 en 19-25 kwamen ze op 0-2 voor, Olhaco kon de wedstrijd via 25-21 nog met een set verlengen, maar moest daarin met 23-25 nipt de meerdere erkennen in de bezoekers.

Van de wedstrijd Reflex vs. Orion heren 2 moeten we u helaas de uitslag schuldig blijven, waardoor we alleen de stand in het linker rijtje vermelden.

• 01> Keistad 13-34
  • 02> Sudosa-Desto 13-30
  • 03> DIO Bedum 13-29
  • 04> Webton 13-24
  • 05> SV Dynamo Heren 2 12-23
  • 06> Madjoe 13-22