Zeges Activia en Ledûb via vijfsetters.

VoV, 22-01-2023. 7:27 uur. In de Topdivisie B bij de dames was er een links vs. rechts programma. Het linker rijtje speelde tegen het rechter. En daar had het linker rijtje het maar knap lastig mee gezien de tiebreakwinsten van Activia en Ledûb en de nederlaag van VoCASA, hetgeen wel de top drie teams van de ranglijst betrof.

US vs. Armixtos was de eyecatcher bij uitsteek.  Twee Amsterdamse teams die om de volleybalhegemonie van de hoofdstad vochten. Mooier kan bijna niet. We kunnen er niet zoveel van vertellen, alleen dat US met 3-1 won. De setstanden moeten we u schuldig blijven.

Koploper Activia, dat onderzoekt of het volgend seizoen de plaats van FAST in de Eredivisie kan overnemen, kreeg VollinGo op bezoek. De twee eerste sets waren de teams aan elkaar gewaagd met 25-27 en 25-23. En de volgende twee was er steeds een team duidelijk de betere met de setstanden 25-16 en 15-25. Koploper Activia trok daarna met 15-13 de winst naar zich toe.

VCN, dat aanstaande woensdag voor de beker tegen Sliedrecht Sport Dames 1 speelt, stond tegenover Ledûb. Opvallend de 25-6 zege voor de thuisploeg in de derde set, waarmee ze op een 2-1 voorsprong in sets kwamen nadat de eerste twee sets in 19-25 en 25-22 waren geeindigd. De gasten uit Budel konden via een hele nipte 27-29 de tiebreak afdwingen, die ze met 12-15 wonnen.

In Haarlem had Spaarnestad bezoek uit Nijmegen. VoCASA was met haar paarse brigade te gast. En wist geen puntje mee naar huis te nemen. Spaarnestad verloor alleen de derde set (19-25), de andere drie wisten ze met 25-21, 25-22 en nogmaals 25-21 voor zich te beslissen.

Slierecht Dames2 speelde de ‘voorwedstrijd’ voor het Dames1 duel met FAST. Orion, de nummer laatst in de Topdivisie, was te gast en vertrok puntloos weer naar Doetinchem. Met een 3-0 nederlaag (20, 12, 22) op zak.

Volley Tilburg was gastteam voor Keistad. Ook in Tilburg werd een vijfsetter gespeeld, waarbij de thuisploeg na een 0-1 achterstand in sets (21-25) op een 2-1 voorsprong (25-16, 25-15) kwam, dit echter in de vierde en vijfde set niet kon omzetten in winst. Keistad wist met 15-25 op gelijke hoogte te komen en daarna de beslissende vijfde set met 10-15 ook binnen te halen.