Alterno verstevigt koppositie met winst op Krekkers

VoV, 22-01-2022. 7:20 uur. In de Topdivisie A bij de dames ging het bij Alterno vs. Krekkers om de koppositie, die aan het eind van het seizoen een plaats in de finale van de strijd om de amateurtitel van Nederland oplevert. Thuis had Krekkers met 3-1 gewonnen, uit in Apeldoorn was different koek.

Alterno sloeg in de eerste set een gaatje naar 16-9 en sloot de set met 25-17 winst af. In de tweede set waren de rollen vooreerst omgedraaid en had Krekkers met 5-10 een ruime voordelige marge, die echter bij 13-13 helemaal weer weg was. In een spannende eindfase trok Krekkers via 22-25 de stand gelijk.

Alterno bouwde in het begin van de derde set een mooie voorsprong op (8-3, 12-6, 15-10) maar zag die richting de big points slinken naar 20-19. Na de time out op 22-19 ging Krekkers erop en erover (22-23), kwam op setpoint (23-24) maar slaagde er niet in dit te benutten. Na de 26-26 pakte Alterno de winst met 28-26.

Die klap kwamen de bezoekers blijkbaar niet meer te boven want in de vierde set ging het in rap tempo van 8-3 via 16-8 naar 24-9. De serie van vijf punten op die stand gaf het verlies nog een beetje beter aanzien, maar 25-14 bleef een dikke nederlaag.

Sudosa-Desto Dames2 vs. Dynamo Tubbergen kende in de tweede set zo’n typische alles lukt, niets lukt verloop. Sudosa won die set met 25-4 (!) en dan is het niet moeilijk raden bij welk team alles en bij welk team niets lukte. Dynamo herstelde zich daarna knap in de derde set en won die met 22-25. Maar trok in de eerste en vierde set met 25-22 en 25-15 aan het kortste eind en verloor dus met 3-1.

Apollo 8 Dames 2 vs. Set-Up ’65 eindigde in een 3-1 zege voor de ploeg uit Borne, De gasten wisten nog een 0-1 voorsprong in sets te nemen via 19-25, maar moesten daarna drie keer hun meerdere in Apollo 8 D2 erkennen. Met 25-19, 25-18 en een overtuigende 25-11.

US Dames2 vs. VC Sneek Dames2 werd een 3-0 zege voor de thuisploeg. Hekkensluiter Sneek Dames 2 kwam per set niet verder dan 17, 20 en 21 punten.

Bij Rivo vs. DeVoKo revancheerden de gasten zich met een 1-3 zege voor de in Denekamp geleden nederlaag. De eerste en laatste set waren met heel veel verschil via 14-25 en 15-25 voor de gasten. In de andere twee set waren de teams met 25-20 en 21-25 meer aan elkaar gewaagd.

Veracles vs. Donitas was het vervolg op de bekerwedstrijd van afgelopen week, die Veracles met 3-2 won. Middels een 24-26 setzege maakte Donitas er 3-3 van (grapje), waarna ze de volgende drie sets met 25-16, 25-20 en 25-21 verloren. Ofwel de tweekamp in deze week met 6-3 naar Veracles ging via 3-2 in de beker en 3-1 in de competitie.