Geen verrassingen in Eredivisie mannen.

VoV, 22-01-2023. 7:12 uur. Gisteravond speelde de top 6 van de ranglijst tegen de teams op de posities 7 t/m 12. Dat zou eigenlijk zes voorspelbare uitslagen moeten geven gezien het verschil in punten en dus in niveau. Tussen Orion (5de, 17-37) en VoCASA (7de, 17-16) zit een wereld van verschil in punten, in dat niemandsland staat Sliedrecht Sport als nummer 6 met 24 punten uit hetzelfde aantal wedstrijden. Als de punten de sterkte van de teams weergeven, en in de regel is dat zo als meer dan de helft van de competitie erop zit, dan zijn alle wedstrijden gelopen koersen.

Dat bleek echter in één geval niet helemaal op te gaan. Sliedrecht Sport leverde namelijk een puntje in. ZVH wist de even sets te winnen en maakte met 25-23 en 25-21 de achterstanden via 18-25 in de eerste en 21-25 in de derde set ongedaan. De tiebreak ging daarna naar de bezoekers met 8-15.

Vincent van der Kraats van ZVH werd met 26 punten topscorer van de partij, Youri Ebbelaar van Sliedrecht Sport bleef er twee bij hem achter.

TTP vs. Lycurgus werd een 0-3 zege voor de Groningers die alleen in de eerste set enige problemen kenden. TTP veranderde daarin een 19-21 achterstand in een 22-21 voorsprong, hield dat vast tot 23-22 maar slaagde niet de set voor zich te beslissen (23-25). Daarna liet Lycurgus het niet meer spannende worden. In set twee maakten ze het verschil van 13-14 naar 13-18 en in de derde set koersten ze na 5-12 in volle vaart op de wedstrijdwinst af.

PDK maakte het VC Limax in de eerste, tweede en vierde set nog knap lastig. De tweede wonnen ze met 25-20 en in de andere twee was er aan het eind maar twee puntjes verschil (23-25 en 24-26). De thuisploeg verloor in de eerste set een 22-18 voorsprong met een serie van vijf punten naar 22-23. In set vier kwamen ze bij 24-23 op setpoint maar konden het niet benutten en zo ging de tiebreak dus  net niet door.

Ryan Poole van VC Limax maakte de meeste punten (23), Alex Meijs werd de topscorer bij PDK met 15 treffers. Teams hielden elkaar met de eigen score (59 om 59) in evenwicht.

VoCASA vs. SV Dynamo kende in de tweede set een ‘weder opstanding‘ door de thuisploeg na de met 21-25 verloren eerste set. VoCASA liep uit naar 11-3 en 23-12 om met 25-13 af te sluiten. In de andere sets waren de gasten met 18-25 en 20-25 een maatje groter.

Martijn Brilhuis scoorde de meeste punten voor SV Dynamo. Totaal 16, waarvan 5 blokkerend. Mees Blom werd met 12 punten de topscorer bij VoCASA. Beide teams sloegen met foutserves totaal 41 punten op het scorebord.

Bij Taurus vs. SSS waren twee sets spannend en werden met het minimale verschil beslist. Taurus won de tweede set met 25-23, SSS de vierde met 23-25. En de andere twee gespeelde sets met 18-25 en dus de wedstrijd met 1-3. Tom Koops van SSS kreeg de meeste punten achter zijn naam (19), Steijn van den Bos wist 17 keer voor Taurus te scoren, waarvan 6 keer via de opslag.

VCN vs. Orion werd in drie sets beslist. De ploeg uit Doetinchem liet de thuisploeg niet verder komen dan 19, 15 en 20 punten per set.