Vizier op volleybal

 

Eerste vijfpunter in 2019 voor Orion H2

VoV, 13-01-2019. 13:15 uur. Rabobank Orion heren 2 had een onverwachte aftrap op zaterdag 12 januari. Jawel! U leest het goed! Onverwacht…

Aangezien we zelf lekker lopen aan te prutsen in onze opleiding jongens / heren wordt dat ook binnen de bondsplatformen te Papendal opgemerkt. Inderdaad opgemerkt….. Het voorrecht om spelers te leveren richting bondsplatformen is een hele eer en een indicatie dat je goed faciliteert als club. Maar dan…..Zie in dat lopende zaalseizoen maar eens een wedstrijd te verplaatsen!

Zowel heren 4 als heren 2 hadden met het voorrecht te maken, echter er is geen gat te vinden in het schema om dan een wedstrijd te verplaatsen. De competitie wordt ingepland tot 14 april en dan moet er rap plaats gemaakt worden voor de zandhazen. Tussendoor moet er ook nog eens een keer voorbereid worden voor een club belang genaamd NOJK. De enige pay-off voor een opleidingsvereniging in de vorm van een resultaat. Jawel trouwe lezers: de bond doet zijn best om de achterban scherp te houden in een zeer korte tijdspanne! Dat het zand de zaal aan het consumeren is en de volleyballende populatie alleen maar afneemt is van ondergeschikt belang!

Zolang het aan de buitenkant maar spectaculair is en er niet geluisterd wordt naar de klant / gebruiker is alles best…. Aanname of feit?! Al met al: als club kan je er weinig mee en wordt je geconfronteerd met een voldongen feit… Medewerking kun je louter krijgen vanuit de club waartegen je speelt. Doordeweeks dus geen optie gezien het niveau en de afstand. Twee wedstrijden in een weekend is te zot (logisch en terecht…). Dat laten we wel aan de “vet betaalde profs” in de eredivisie over.

Dus kwamen we voor het dilemma te staan en konden we niets anders dan de knoop hakken om te spelen en het maar te doen met een aangepaste selectie. “Gelukkig” troffen we in Olhaco een tegenstander die buitenshuis met een andere en aangepaste samenstelling speelt.

Kort over de wedstrijd: Met name set twee en drie was het verschil groot te noemen voor dit niveau, mede door dit gegeven. Set 4 werd nog even spannend, en rolde de bal met enig fortuin onze kant op met een maximale score als gevolg. Was het representatief voor het niveau? Niet echt om eerlijk te zijn. Persoonlijk hadden we dat liever anders gezien…

Wat is nu de strekking van dit epistel en eenzijdige conclusie? Conform de eigen waarheid komen zaal volleyballers naar de hal voor een potje zaalvolleybal. Dat doen ze in een verantwoorden arbeids- rustverhouding.  De 22 competitiewedstrijden is prima, echter trek er even minimaal een maand langer voor uit. Logische voordelen: meer rustmomenten en flexibiliteit in het programma, meer kwaliteit voor de beoefenaars. Eindigen midden mei en dan achtereenvolgens P / D spelen, plaatsingswedstrijden jeugd, en NGJK. Klinkt logisch! Ruimte voor verbetering volgens menigeen.

Niet getreurd: de 5 punten staan genoteerd en worden gekoesterd! Zaterdag 19 januari trekken we naar Soest en gaan kijken of we dit resultaat een positief vervolg kunnen geven. We zijn zelfkritisch: dan zullen we wel beter voor de dag moeten komen dan vandaag.

gh @ VoV, verslag van Marco Buiting Orion Heren 2.

Rabobank Orion Volleybal Doetinchem H2 vs FOOX Olhaco H1 4-0 via 25-19, 25-11, 25-13 en 25-23.