Maximale score voor Set-Up heren 1

VoV, 13-01-2019. 13:12 uur. Het eerste herenteam van Springendal Set-Up ’65 deed goede zaken in de Eerste Divisie. Zelf wist het team thuis te winnen met 4-0 van Hovoc en pakte daarmee vijf belangrijke punten. De nummer twee Keistad verloor het topduel tegen koploper Protos met 3-2, waardoor de Ootmarsumse lange mannen een plek oprukken en nu op de tweede plaats staan in de Eerste Divisie. Saillant detail is dat Springendal Set-Up ’65 zaterdag 19 januari Keistad thuis ontvangt. Een rechtstreeks duel dus om de tweede plek en wie in het spoor van koploper Protos blijft.

Springendal Set-Up ’65 kwam in deze wedstrijd eigenlijk geen moment in de problemen. Steeds wist de thuisploeg een voorsprong op te bouwen. Hovoc wilde vervolgens nog wel eens wat punten terug snoepen, maar de Ootmarsummers gaven de tegenstander eigenlijk geen moment de indruk dat er veel te halen viel in sporthal de Schalm. Toch speelde heren 1 niet top, maar dat bleek niet nodig tegen deze tegenstander uit het Limburgse Horst. De opponent kende een uitstekende linkspoot en ook hun libero verrichtte vaak knap werk, maar dat bleek niet voldoende om een echte vuist te maken.

Springendal Set-Up ’65 kende in Hans ten Dam een uitblinker en daarnaast wisten zijn teamgenoten voldoende kwaliteit in het veld te brengen om verdedigend, aanvallend, serverend en blokkerend de meerdere te zijn in dit duel.

In de eerste set was het dan ook de thuisploeg, die in alle opzichten het initiatief nam. Jelle Clemens beukte er weer een paar fraaie set-ups in en ook Jasper Brouwer gaf zijn visitekaartje af. Blokkerend was Springendal Set-Up ’65 sterk en overal had men wel ‘een handje in de weg’. Het leidde tot een 25-17 setwinst.

Ook in het tweede part was de thuisploeg de bovenliggende partij. Fabian Geerdink, Hans ten Dam en Jasper Brouwer  zorgden voor een stabiele passing, waardoor spelverdeler Bas Oude Alink de set ups naar alle kanten kon sturen. Met name de wisselwerking met Steven Eertman verliep goed in deze strijd, waardoor de mid gevaarlijk in stelling kon worden gebracht.

Het leverde vele punten op en op deze wijze kon ook de buitenkant ontlast worden. Set 2 eindigde in een 25-19. Set 3 sloot ook af met een 25-19, waarbij met name Gijs op de Weegh serverend een verrassing in huis had, maar ook blokkerend zorgde voor de nodige punten. Daarnaast waren Bas Oude Alink en Fabian Geerdink een aantal keren ijzersterk aan het verdedigen en dat zorgde voor vaak een kentering in de rally.

Ook in de vierde set was het Springendal Set-Up ’65 dat het voortouw nam. Dit keer met de comeback van Martijn Sijtsma. En als midspeler liet hij direct zien waardevol te zijn voor het team door een aantal keren knap te blokkeren en midaanvallen te benutten. Hovoc beet in de slotfase nog even terug, maar verder dan de twintig liet Springendal Set-Up ’65 het niet komen. En zo werd het een fraaie 4-0 en werd nog maar weer eens duidelijk dat dit eerste herenteam meer publiek verdiend dan er tijdens deze wedstrijd zaten.

Volgende week, zaterdag 19 januari,  is er een mooie gelegenheid voor de volleyballiefhebber om de tribunes voller te maken, want om 18.30 uur is er het topduel tegen Keistad.

gh @ VoV, verslag door Set – Up heren 1. Foto Jan van den Noort.