Eerste winst voor VC WIK D1

VoV, 11-11-2019. 4:40 uur. Zaterdag 9 november mochten we aantreden tegen Ledub dames 1. De selectie zag er iets anders uit dan normaal. Denise was nog niet helemaal hersteld van de griep en Marina en Melissa Biesheuvel waren beide geblesseerd. Gelukkig waren Mirjam en Zerina van dames 2 bereid om na hun eigen (gewonnen) wedstrijd bij ons aan te sluiten, waarvoor dank!

Van tevoren had Arie ons laten weten dat het een hele leuke wedstrijd kon worden en hij had gelijk! De eerste set gingen we goed van start. De passlijn was goed georganiseerd en alle aanvallers kregen hierdoor de kans om te scoren. Ledub was verdedigend sterk, waardoor er lange en spannende rally’s ontstonden. De hele set gingen we gelijk op, maar wij kwamen als eerste op setpoint. Door een mooie omloopbal van Kirsten werd de set binnengesleept met 25-23.

Vol vertrouwen begonnen we aan set 2. We wisten het spel van set 1 vast te houden. De service was stabiel en met druk, waardoor we het Ledub moeilijk konden maken. Ze speelden vaak een 3 meterbal, die Nikki goed wist te blokkeren. Ook deze set ging erg gelijk op, maar was het Ledub die aan het langste eind trok met 24-26.

Set 3 namen wij het initiatief en kwamen hiermee op voorsprong. Iris wist de passlijn nog steeds goed te organiseren en aanvallend scoorde iedereen veel punten. Echter werd de flow door Ledub doorbroken en konden we deze niet meer op tijd terugpakken, wat resulteerde in een setverlies van 20-25.

We wisten dat er meer te halen viel, we lieten goed spel zien en nu werd het tijd om onszelf te belonen! Aanvallend konden de passer-lopers ondanks de blokkering nog steeds scoren en Valerie wist veel ballen van de grond te halen. De flow was terug en we wonnen de set met 25-21.

Wat zou nu een betere beloning zijn dan de eerste winst van het seizoen? Gedreven, gefocust en gemotiveerd werd de vijfde set gespeeld. Opnieuw een spannende set, waar gevochten moest worden voor elk punt. We wonnen de set met 15-13 en dat betekent onze eerste gewonnen wedstrijd!!

gh @ VoV, verslag vvan / via Inge van Tilburg, VC Wik. Foto Jan van den Noort.