Volle buit Volley Tilburg D1 vs VC Velden

VoV, 11-11-2019. 4:34 uur. Afgelopen zaterdag stond weer een ‘thuisdag’ op het programma voor ons. Echter dit keer niet in ons vertrouwde T-Kwadraat, maar in de Dongewijk. Voorafgaand aan onze wedstrijd kregen we helaas geen goed nieuws te horen. Onze Veer was met de wedstrijd van Dames 2 door haar knie gegaan en had hier heel veel pijn aan. Afwachten wat de MRI-scan zegt, maar voor nu heel veel beterschap en hopelijk staat ze weer snel met ons op het veld te shinen!

Ons coachingsduo Dennis & Dirk was voor deze wedstrijd vervangen door Dennis & William. Dirk volgde vanuit Praag onze wedstrijd onder het genot van een lekker potje bier, geef hem geen ongelijk! Met Dennis aan het roer en een goede trainingsweek met opnieuw veel communicatie en systeemvormen, was er een enorme boost aan vertrouwen en zin in een goed potje volleybal.

De starting six in set 1: Kim en Femke op passer loper, Maartje op spelverdeling, Loni op dia, Lotte en Finke op mid en natuurlijk Floor op libero. De eerste rally van de wedstrijd zette eigenlijk meteen de toon voor de rest van de pot; een lange rally van hoog niveau met meteen veel aanvalspower en verdedigende skills aan beide kanten. Pfoe, die hakte er meteen goed in, met als gevolg dat je onder het net door met je tegenstander even afstemt dat dit niet het plan is voor elke rally, want dan is de batterij nogal gauw leeg! Toon gezet, set 1 was van goed niveau met aan beide kanten mooie acties. Verdiend pakten we dan ook die eerste set met 25-22. Sterk begin, vasthouden en door naar set 2!

Ondanks de scherpte in set 1, startten we traag op in set 2. Eigen fouten slopen er steeds meer in, ballen werden niet of slordig opgelost en we liepen achter de feitjes aan. Bij een service-serie tegen in onze passing werd Kim voor Paula gewisseld en die pakte dat direct goed mee op. Op 10-17 achter kwam Loni aan service en scoorde een paar mooie punten, waardoor we weer met meer lef gingen spelen, punten uitbundiger gingen vieren en vleugels kregen. Hoppa, 18-18 en we zijn weer bij! Door deze inhaalslag sloop er bij Velden meer onzekerheid in en trokken wij door: 25-22 winst, dat was een lekkere ondanks de matige opstart.

In set 3 lieten we gelukkig weer meer van ons begin niveau in set 1 zien. We overruleden deze hele set en hadden eindelijk het gevoel dat alles klopte. Het block-defence systeem zat goed in elkaar, geen twijfel over wie welke bal moet pakken, rust in overname ballen en gretig om elk punt te willen scoren. Dat is wat wij kunnen en ook 100% lieten zien! Aan het einde van de set nog een wissel met Aukje voor Maartje om uit een kleine dip te komen, maar met 25-16 pakte we met volle overtuiging set 3 naar ons toe.

Winst is zeker, maar dan de altijd lastige 4e set. Geen ruimte om in te zakken en op 50% door te gaan want Velden liet zien ook zeker over goede kwaliteiten te beschikken. Met drie pittige sets in de benen kostte het wat meer moeite om het goede niveau vast te houden, maar het was voldoende om ook deze bonus-set mee te pikken. Een klein gelukje op 24-23, waarbij de scheidsrechter (na een hele wedstrijd regelmatig tégen ons te fluiten) dit keer een dubieus punt aan ons gaf, resulteerde in een HEERLIJKE 4-0 winst!

Wat een vertrouwen geeft dit ons om door te gaan op het juiste pad wat we nu (eindelijk) echt gevonden hebben met z’n alle. We wisten wat we in huis hadden, maar dan lijkt het er nu toch echt uit te komen en dat is heel erg lekker. Een collectieve overwinning waarin iedereen z’n eigen niveau haalde en alle puzzelstukjes op zijn plek vielen. Met een verdiend (speciaal)biertje in de kantine en onze William onder een koude douche, genieten we dit weekend nog even na en gaan we vanaf maandag weer vol energie starten met een nieuwe trainingsweek. Op naar de volgende: 16 november spelen we om 17:00 uur in en tegen Budel. Voor de trouwe fans, hopelijk zien we jullie daar!

gh @ VoV, verslag en foto via Volley Tilburg Dames 1.