Vizier op volleybal

 

Eerste WK Queen & King of the Court barst los in Nederland

VoV, 31-08-2023. 6:32 uur.  Na het WK Zeilen, de EPC en de Formule 1, staat het volgende grote sportevenement in Nederland op het punt van beginnen. Van 5 tot en met 10 september vindt in Rotterdam de Betcity Royal Championships Queen & King of the Court Beachvolleybal plaats. Op het Henegouwerplein wordt speciaal voor deze nieuwe beachvolleybal discipline, een tijdelijke sportarena opgetrokken waar de gehele wereldtop haar opwachting maakt.

Queen & King of the Court is een Nederlandse innovatie die zes jaar geleden het levenslicht zag en inmiddels een officieel, door CEV en FIVB erkende discipline in het beachvolleybal is. Nu 6 jaar later vindt het eerste mondiale kampioenschap Queen & King of the Court plaats. Totaal 120 spelers uit meer dan 25 landen strijden om de wereldtitel. Nederland is goed vertegenwoordigd met topteams als Stam/Schoon, Brouwer/Meeuwsen en De Groot/Luini die het in eigen land opnemen tegen de Europese kampioenen, wereldkampioenen en Olympisch kampioenen.

“Als technisch directeur beachvolleybal ben ik ontzettend blij met de line-up tijdens het Royal Championship Queen & King of the Court. Het geeft onze teams een unieke kans om voor eigen publiek te spelen tegen de wereldtop en dat is een prachtige opmaat naar het WK Beachvolleybal dat in oktober in Mexico plaatsvindt”, aldus Michel Everaert.

Niet alleen het innovatieve sportformat, waarin vijf teams op het veld in een race tegen de klok strijden om de punten, doet de harten van de atleten en fans sneller kloppen. Het stadion met de uit steigerbouw opgetrokken skyboxen doet daar nog een schepje bovenop. Een nieuwe manier van topsport bedrijven én beleven met topentertainment en veel interactie tussen spelers en publiek.

In Rotterdam wordt daar nog iets extra’s aan toegevoegd. Want met drie side-courts verspreid over de stad die gratis toegankelijk zijn, wordt ervoor gezorgd dat iedere Rotterdammer kan genieten van dit urban sportspektakel dat aansluit bij de nieuwe generatie sportfans. En zo ontwikkelt Queen & King of the Court zich door zowel wat betreft impact als sportief. Want naast diverse nationale kampioenschappen, de Europese Finals en nu de mondiale titelstrijd lonken de Olympische Spelen als toekomstig perspectief.

“Ik ben enorm trots op hoe het concept van Queen & King of the Court de afgelopen jaren doorontwikkeld is. Van een nieuw sportformat tot een erkende discipline. Van spelen in een zandbak met tribunes naar een indrukwekkend skyboxen stadion. En daar voegen we nu de side courts in de wijken aan toe om nog veel meer mensen een leuke tijd te bezorgen. Fantastisch dat we de eerste mondiale titels in eigen land kunnen gaan vergeven want Queen & King of the Court is inmiddels een internationaal omarmd sportconcept geheel ontstaan op Nederlandse bodem” aldus Wilco Nijland, CEO bij Sportworx.

gh @ VoV, bron en foto persbericht Communicatie & PR Sportworx via Tom van Steenis