Eerste zege 2018 voor de Ladies en Dresden

VoV, 06-01-2018. 11:34 uur. De Ladies in Black uit Aken zijn 2018 met een moeizame 2-3 uitzege bij Potsdam begonnen. Net als in de thuiswedstrijd tegen deze tegenstander had de ploeg van Saskia van Hintum het moeilijk en moest één punt bij de tegenstander achterlaten na de setstanden 22-25, 26-24, 19-25, 25-21 en 13-15.

In de eerste set bogen de Ladies een 16-14 achterstand bij de tweede technische time out om in een 17-21 voorsprong bij het ingaan van de big points, waarop de 22-25 volgde. In de tweede set kon een 10-16 voordelige tussenstand niet met voordeel naar de finish gebracht worden, opnieuw begon bij 17-21 de finalestrijd, die echter deze keer, mede door middelmatig spel van de gasten nog met 26-24 naar de thuisploeg ging.

De derde set toonde herstel bij de bezoekers uit Aken, bij de tweede verplichte pauze stonden de Ladies al met 8-16 voor en met 19-25 haalden ze het eerste competitiepuntje van het nieuwe jaar binnen. De hoop op een 3-1 zege bleek echter ijdel, Potsdam vocht zich via 16-14 en 21-19 in de vierde set met 25-21 naast de gasten en pakte zo ook het eerste puntje van 2018.

De tiebreak ging vervolgens op het nippertje naar de ploeg van Saskia van Hintum. Van een grote voorsprong (5-12) was aan het eind nog net genoeg over voor de winst en de twee punten.

Bij Aken was Jeanine Stoeten blokkerend prima op dreef. Naast de 7 aanvallende punten (50% scoringspercentage)  maakte ze ook nog eens 8 blokpunten. Ook Tessa Polder droeg met 4 blokpunten en 3 aanvallende scores (20%) op mid goed bij aan de eigen productie. Nicole Oude Luttikhuis bleef met een scoringspercentage van 26% op totaal 8 aanvallende punten steken, zij en Mc Kenzie Adams werden respectievelijk 28 en 34 keer serverend door de tegenpartij gezocht. Spelverdeelster Britt Bongaerts, die tot MVP werd gekozen, scoorde 6 keer. Aken had in de totalen een 2 punten lager eigen score, maar wel een 7 punten lagere foutenlast.

Dresden speelde gisteravond tegen hekkensluiter VCO Berlijn, de Duitse talentenploeg. Het werd een simpele en overtuigende 3-0 zege, waarbij de talenten maar 15, 13 en 14 punten meekregen. Bij de tweede technische time out met een stand per set van 16-4, 16-9 en 16-10 was de strijd eigenlijk steeds al zo goed als beslist. Myrthe Schoot speelde niet, Marrit Jasper had een invalbeurt, waarin ze met één serve en drie passes haar steentje aan de zege kon bijdragen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto website Ladies in Black. Jeanine Stoeten.