Kalinko (m) verslaat VCS en bekert verder

VoV, 06-01-2018. 6:01 uur. De mannen van Kalinko Heren 1 zijn 2018 goed begonnen. In de derde ronde van de regionale beker behaalden ze een klinkende overwinning op VCS Heren 1 uit Sassenheim (1-3).

In de laatste competitiewedstrijd van 2017 hadden beide teams ook al tegen elkaar gespeeld. In een gelijkgaande strijd wisten de Scheveningers toen in eigen huis een 3-1 overwinning uit het vuur te slepen. De ontmoeting voor de beker beloofde dus op voorhand een spannende strijd te worden.

Aan het begin van de wedstrijd bleek dat de Kalinko – mannen goed uit de feestdagen tevoorschijn waren gekomen. De pass van libero Nathan van Adrichem en passer – lopers Jord van Duijl en Robin Westerman was weer goed verzorgd. Spelverdeler Romeo Tuinman had dan ook alle mogelijkheden om de aanvallers goed te bedienen. Diagonaal Merijn Wijngaard was weer flink op stoom en ook middenmannen Roel Oude Nijhuis en Rens Hijdra lieten zich goed zien aan het net.

VCS liet zich echter niet zomaar aan de kant zetten en vocht voor ieder punt. In de eerste set gingen beide teams tot aan de 15 punten gelijk op, maar daarna zette Kalinko een flinke uitsprint in. Bij 18-25 ging de set overtuigend naar Scheveningse kant.  In de tweede set wist Kalinko de lijn goed door te trekken. De passlijn van VCS werd flink onder druk gezet door sterk serveren en de foutenlast was laag. Met 21-25 ging ook deze set naar Kalinko.

De derde set liet aanvankelijk een zelfde beeld zien. Frank Pronk, die als spelverdeler in het veld was gekomen, scoorde met een verrassende doortikbal en Jasper Wiersma, de nieuwe diagonaal, scoorde een mooi blokpunt. Gedurende de set wist VCS echter meer druk te zetten op de pass van Kalinko en daarnaast nam het aantal directe fouten in de aanval toe. Bij 20-20 stonden beide teams nog gelijk, maar na een serie fouten van Kalinko pakte VCS de set met 25-22.

In de vierde set was de opdracht om de concentratie te hervinden en terug te gaan naar het spel van de eerste 2,5 set. Coach Arie keerde terug naar de startopstelling en Ard Pronk kwam binnen de lijnen als passer-loper. Mede doordat VCS moest improviseren door een blessure van één van de spelers stond er al snel een ruime voorsprong voor Kalinko op het scorebord. Met 18-25 ging de set, en daarmee de wedstrijd, naar Kalinko.