Vizier op volleybal

 

Drie NL-duo’s door op DELA Beach Open

VoV, 06-01-2018. 5:54 uur.  In het finaleweekend van het DELA Beach Open zijn nog drie Nederlandse teams actief. Brouwer / Meeuwsen, Varenhorst / Bouter en Stubbe / Van Iersel houden in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag de Nederlandse eer hoog. De teams Sinnema / Bloem, Keizer / Meppelink en Boehlé / Van de Velde werden gisteren in de poule of de KO ronde uitgeschakeld.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink plaatsten zich via 2-0 winst op Amerika voor de KO ronde, die gisteravond werd gespeeld. Tegenstander was het Poolse team  Kolosinska / Kociolek.  Het liep in de eerste set voorspoedig tot aan de 13-16 voorsprong. Toen lukte het de tegenstander om met een serie van zes punten op rij de stand naar 19-16 in hun voordeel om te draaien. Waarop vervolgens de 21-17 setzege volgde.

In de tweede set gaven Keizer – Meppelink de Poolse dames een koekje van eigen deeg. Ze maakten van het ene punt verschil bij 14-15 er drie bij 16-19 en wonnen met 17-21, waardoor de beslissende derde set noodzakelijk werd. Daarin kwam Oranje op 2-5 voor en had ook bij 8-10 nog beslissend voordeel. Opnieuw kregen ze een serie tegen ( van 8-10 naar 12-10), waarna de Poolse dames niets meer weggaven en met 15-12 wonnen. Uitschakeling dus voor Keizer – Meppelink.

Sanne Keizer kon vlak na de uitschakeling nog niet echt aangeven waar het fout ging. “Dit moet ik even laten bezinken en de wedstrijd terugkijken. Ik heb nog geen idee waar het aan lag, dit moet echt even binnenkomen. We maakten in elk geval veel eigen fouten.”

Joy Stubbe en Marleen van Iersel plaatsten zich als poulewinnaar wel direct voor de achtste finale.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen streden tegen Letland om de eerste plek in poule A, een plek die recht geeft op directe kwalificatie voor de achtste finale.  Brouwer en Meeuwsen legden het met 2-0 af moeten dus vandaag een extra wedstrijd spelen om in het toernooi te blijven. Hetzelfde geldt voor Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter, die in hun tweede poulewedstrijd met 2-1 verloren.

Vandaag barst de knock-out fase van het DELA Beach Open echt los. Bij de vrouwen wordt er gespeeld t/m de halve finales, bij de mannen t/m de kwartfinales.

Het programma voor vandaag van de Nederlandse duo’s voor zover nu reeds bekend:

09.50 uur: Varenhorst/Bouter – Zemljak/Pokeršnik (SLO)

10.40 uur: Brouwer/Meeuwsen – Kolinske/Evans (USA)

12.20 uur: Stubbe/Van Iersel – Lehtonen/Ahtiainen (FIN)

gh @ VoV, bron o.a. Nevobo. Foto FIVB.