Eerste zege Peelpush (v), ZVH koploper (m)

VoV, 25-04-2021. 5:35 uur. Peelpush heeft de eerste wedstrijd sinds hun deelname vanaf de Degradatiepoule aan het seizoen 2020-2021 gewonnen. Koploper Laudame Financials VCN uit Capelle aan den IJssel werd in Meijel naar een 3-0 nederlaag gespeeld.

Peelpush nam in de eerste set heel ver afstand (12-4), maar werd gaandeweg de set steeds verder ingelopen (13-10), totdat VCN er bij 17—17 naast kwam. De tweede demarrage naar 20-17 en 24-18 kon VCN daarna niet meer beantwoorden. De set ging met 25-20 naar Peelpush.

In set twee maakte VCN een 15-10 achterstand ongedaan en ging na een serie van zeven punten met 15-17 aan de leiding. Peelpush toonde veerkracht, kwam terug (17-17, 20-20) en kreeg daarna op 24-25 nog een setpoint tegen, maar wist opnieuw terug in de set te komen en won met 27-25.

In set drie maakte de thuisploeg na 16-16 het verschil. Op de serie naar 21-16 volgde de beloning voor het harde werken met een 25-20 set zege.

Elles Dambrink werd met 19 punten topscorer van de partij, bij Peelpush scoorden Manouk Hermans (13 punten, waarvan 5 blokkerend) en Laura de Jong (10 punten) het meest. Peelpush maakte aanvallend (40 om 26) het verschil.

De stand in de degradatiepoule is nu:

• VCN 6-15
  • Eurosped 5-14
  • FAST 4-9
  • Set-Up 4-5
  • Peelpush 5-3

Voor vandaag staat de wedstrijd Eurosped vs. FAST op het programma.

In de Degradatiepoule bij de mannen werd alleen de wedstrijd RECO ZVH vs. VoCASA gespeeld. De ploeg uit Zevenhuizen won met 3-0 via de setstanden 25-21, 28-26 en 25-19.

In de openingsset maakte ZVH van een 18-19 achterstand een 23-20 voorsprong en won met 25-21. In set twee was het spannend in de finale. VoCASA kreeg op 23-24 setpoint, ZVH maakte dat onschadelijk en had zelf de kans op 25-24 en 26-25 om er 2-0 in sets van te maken. Dat lukte pas na de 27-26. In de derde set liep de thuisploeg uit naar 17-12 en won met 25-19.

Vincent van der Kraats van ZVH werd met 18 treffers topscorer. Zijn ploeg was aanvallend de betere met 40 om 35 scores. Met blokpunten en aces (beide 5 om 5) hielden de teams elkaar in evenwicht. Ook de foutenlast was bij ZVH een stuk lager, vooral via beduidend minder aanvallende fouten.