Zilver voor Jasper, Lohuis en ter Horst.

VoV, 25-04-2021. 6:52 uur. SC Dresden heeft via de vijfde wedstrijd van de best-off-five serie de Duitse titel veroverd. Nadat ze de eerste twee wedstrijden verloren van Stuttgart waren er vervolgens drie opeenvolgende zeges. Gistermiddag werd in eigen huis met 3-0 gewonnen via de setstanden 25-20, 25-23 en 26-24. De verschillen waren gering, maar groot genoeg om er kampioen, hun zesde titel, mee te worden.

Dat bij Stuttgart de topscorer Krystal Rivers en midspeelster Juliët Lohuis vanwege blessures ontbraken zal ongetwijfeld een grote rol hebben gespeeld. Hester Jasper speelde de hele wedstrijd en scoorde 9 keer. Dresden was aanvallend de sterkere ploeg met 46 om 32 aanvallende punten, op dat onderdeel was het gemis van Rivers erg duidelijk merkbaar.

Tot aan de 16-14 in de eerste set waren de teams aan elkaar gewaagd, de serie naar 20-15 besliste de set. De thuisploeg hield de voorsprong in stand en via 23-19 pakten ze de zege. Nadat Stuttgart een 8-4 achterstand in de tweede set bijna had ingelopen, ging het richting de bigpoints (21-19) redelijk gelijk op. Dresden hield het verschil tot aan de finish op twee punten.

Dresden maakte van een 2-5 achterstand in de derde set een 9-6 voorsprong. Toen er 21-18 op de borden stond werd de champagne uit de koelkast gehaald, (mag die überhaupt wel in de koelkast staan), maar dat leek te voorbarig bij de 24-23 stand. Bij 26-24 konden de kurken eraf en de glazen gevuld worden.

Voor Hester Jasper en Juliët Lohuis was er dus de ‘vice-Meister’ titel.

In Italië vocht Perugia van Thijs ter Horst voor de laatste kans op het winnen van de Scudetto. Ze stonden met 2-1 in wedstrijden achter en speelden uit bij Civitanova. Perugia leed een 3-1 nederlaag en moest dus genoegen nemen met het zilver. De 21-25 set zege in de derde set hield de spanning er nog in na de met 25-20 en 25-22 verloren eerste twee doorgangen. Civitanova maakte daarna met 25-21 de winst perfect.

Ter Horst had in drie sets invalbeurten en scoorde 3 keer. Bij zijn ploeg kwamen de meeste punten van Leon (17) en Atanasijevic (16), bij Civitanova waren Juantorena (19) en Rycklicki (17) de vaakst scorende spelers in de totale 72 om 63 eigen score.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Dirk Michen (Dresden) en Lega Palavolo (Civitanova).