Polder in Franse bekerfinale. Brons voor Bongaerts

VoV, 25-04-2021. 7:00 uur. Tessa Polder is gisteren met Mulhouse via een 3-1 zege op Béziers het ticket voor de bekerfinale in Frankrijk gepakt. Tegenstander daarin wordt Istres, dat met 3-1 van Mougins won. Eigenlijk zou Mulhouse vs. Béziers, de nummers één en twee uit de Franse Eredivisie dit seizoen, de finale moeten zijn. Maar dat liep dus gezien het wedstrijdschema anders.

Mulhouse won de eerste set met 25-20, nadat ze bij 13-13 gelijk waren gekomen na een 5-8 achterstand. De serie naar 22-16 maakte het verschil groot genoeg voor de zege. Béziers trok de stand in de tweede set gelijk. Mulhouse ging bijna de hele set aan de leiding, maar moest na 20-20 toch via 23-25 een 1-1 stand toestaan.

In de derde set was Mulhouse weer de bovenliggende partij. De 25-21 zette hen op 2-1 voor.  In de vierde set maakte een serie van zes punten het verschil bij 10-5, daarna kwam de zege van Mulhouse niet meer in gevaar. Met 25-15 plaatsten ze zich voor de eindstrijd.

Mulhouse zal vandaag als favoriet tegen Istres beginnen. Afgelopen woensdag behaalden ze in het laatste competitieduel nog een 3-0 zege tegen die ploeg. Als ze winnen wordt het dus de dubbel voor Tessa Polder.

De vijfde wedstrijd om het brons in Polen tussen Radom en LKS Lodz is een 0-3 zege voor de ploeg van Britt Bongaerts geëindigd. Via 21-25, 19-25 en 23-25. Haar ploeg kwam in deze best-off-five serie met 2-0 achter, maar wist via 2-3 en twee keer 3-0 toch nog het brons binnen te halen. Bongaerts stond alle drie sets in de basis en scoorde 3 keer.