Eerste zege Taurus, Dynamo blijft meedoen

VoV, 04-03-2018. 7:35 uur. In de Kampioenspoule bij de mannen stonden gisteren twee wedstrijden op het programma, voor vandaag is de topper tussen Abiant Lycurgus en Seesing Personeel Orion gepland. Taurus versloeg Zwolle met 3-1 en dezelfde uitslag was er te noteren bij SSS vs Dynamo, in het voordeel van Dynamo.

In Houten behaalde SV Land Taurus de eerste zege in de kampioenspoule en leed Coniche Topvolleybal Zwolle de derde nederlaag. Taurus pakte de eerste set via 18-15 en 22-17 met 25-18, Zwolle herstelde zich echter goed en kon middels de veel scorende Jelle Hilarius in de tweede set iets terugdoen. De 15-12 achterstand werd bij 15-15 gelijk getrokken en daarna ging het tot aan 24-24 gelijk op, Zwolle pakte de set met 24-26.

De derde set revancheerde Taurus zich op zichzelf en had bij 15-8 de bezoekers al heel ver achter zich gelaten. Dat bleef zo tot aan de eindstand 25-14.  In de vierde liet Zwolle zien dat ze niet zomaar wilden capituleren en vochten tot aan in de finale voor het eerste puntje in de Kampioenspoule.  Dat was hen echter niet gegund, met 25-23 hield Taurus de volle buit in eigen huis.

Jelle van Jaarsveld scoorde 25 keer voor Taurus, Tom van den Boogaard kwam op een totaal van 17 treffers. Bij Zwolle waren er 23 punten voor Jelle Hilarius en 15 voor Reinold Schoonhoven. Aanvallend had Taurus met 60 om 44 punten veel overwicht, met blok en aces had Zwolle een 15 om 17 voordeel. De foutenlast bedroeg 20 om 24.

In Barneveld speelden Advisie / SSS en Draisma Dynamo tegen elkaar. Het werd een wedstrijd waar de winnaar volgens de setstanden één keer bij 24 punten de buit al binnen had en de verliezer steeds bij 18 punten bleef steken.

SSS won de eerste set met 25-18, verloor de tweede met 18-24, dat moet 18-25 of 19-25 of 20-25 of ??? zijn, en kreeg vervolgens ook de derde en vierde set met 18-25 aan de broek.

De stand is nu Orion 2-10, Dynamo 2-9, Lycurgus 1-8, Taurus 3-5, SSS 3-4 en Zwolle 3-0.

Vandaag dus om 15:00 uur nog Lycurgus vs Orion en in de Degradatiepoule om 16:30 uur Zaanstad vs VVP.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Draisma Dynamo.