Zeges Sliedrecht, Alterno en Zwolle

VoV, 04-03-2018. 7:27 uur. De topper in de Kampioenspoule bij de dames tussen Sliedrecht Sport en VC Sneek heeft geen stunt van de Friese bezoekers opgeleverd. Zij  keerden met lege handen naar huis terug, het werd een 3-0 zege voor de thuisploeg, die daarmee hun koppositie verder verstevigden. In Ootmarsum pakte Set-Up het eerste punt in de kampioenspoule, hetgeen inhield dat Zwolle voor de tweede week op rij een vijfsetter won. En Eurosped kon in  Apeldoorn geen gebruik maken van het verlies van Sneek, ze leden zelf een nederlaag zonder setwinst bij Alterno.

Na een spannende eerste set, die met 26-24 naar thuisploeg Sliedrecht Sport ging, volgden twee sets waarin de koploper de bezoekers uit Friesland onder de twintig hield. Beide keren met 25-19.  Sneek kon in de derde set nog van 10-4 achter naar 10-8 terugkomen, bleef daarna echter op gepaste afstand volgen (11-7, 21-17, ) en verloor uiteindelijk toch nog ruim.

Bij de thuisploeg waren Lea van Rooijen en Esther Hullegie de belangrijkste puntenmaakster. Lea scoorde 17 keer, Esther 16. Carlijn Ghijssen – Jans maakte onder andere 6 blokpunten. Sneek had in Paula Boonstra (10 punten) de meest scorende speelster. Klaske Sikkes kreeg 4 aces achter haar naam. Sliedrecht scoorde beter op blok (9 om 3) en aanval (42 om 35) en maakte één puntje minder voor de tegenstander. In aces werd het gelijkspel.

Eurosped verzuimde te profiteren van het verlies van VC Sneek en liet de kans om punten van de achterstand (3) goed te maken ongebruikt.  De ploeg van Jan Berendsen ging in Apeldoorn tegen Coolen Alterno hard met 3-0 onderuit. Via de setstanden 26-24, 25-16 en 25-21.

In de eerste set waren de teams aan elkaar gewaagd (17-15, 24-23) , maar trok Alterno net aan het langste eind, daarna ging het in de tweede set al vlot mis. De 13-10 werd 17-10 en bij 19-13 en 24-14 was wel duidelijk dat de thuisploeg op 2-0 zou komen.  De derde set was daarna ook een prooi voor de ploeg van Ali Moghaddasian.

Bij Alterno werd Iris Scholten met 16 punten topscorer, die titel was er bij Eurosped voor Daphne Knijff met 7 punten.  de 54 om 28 punten eigen score zegt genoeg over de krachtsverhoudingen binnen de lijnen. Met name de aanvallende percentages bij Eurosped waren erg aan de lage kant. De foutenlast van 33 om 22 is ook wel duidelijk voor wat dit onderdeel van de wedstrijd betreft.

Springendal Set-Up ’65 haalde gisteren het eerste puntje binnen in de Kampioenspoule.  De ploeg, met deze keer Damir Colo als coach aan de zijlijn, kwam na een 1-2 achterstand knap terug en dwong de tiebreak af, waarin ze met 3-0 voorkwamen, maar met 4-8 achter van kant wisselden. Set-Up kwam nog tot 12-13 terug, Zwolle gaf echter geen krimp meer en won met 12-15, nadat trainer coach Groothuis zich heel erg boos had gemaakt.

“Ik ben niet heel blij met deze zege”, reageerde coach Wilfried Groothuis van Regio Zwolle Volleybal op Stg. Sportief Zwolle.  “We hadden hier drie punten moeten pakken. Dat was vorige week tegen Coolen Alterno ook al het geval en nu weer. Ik weet niet wat het is… stress, afwachten, misschien gaan we ineens nadenken? Ik had gehoopt dat we daar, na vorige week, een stap in hadden gemaakt”, is Groothuis eerlijk. Blijkbaar dus niet.

Bij Set-Up werd Jaimee-Lee Morrow met 13 punten topscorer. Marleen van Benthem maakte er ééntje  minder. Iris Reinders werd de meest scorende speelster van de partij, zij maakte er 19, Ester de Vries nam er 13 voor haar rekening. De eigen score bedroeg 54 om 63, de foutenlast 43 om 45. Met name de totaal 35 foute opslagen en 17 aces, via de nodige ketsers, betekenden veel snelle punten. Twee sets bij elkaar in totaal.

De stand in de Kampioenspoule is nu Sliedrecht 11, VC Sneek 9, Eurosped, Zwolle en Alterno 6, Set-Up 1.

Vandaag staat in de degradatiepoule nog Flynth FAST vs VC Weert op het programma. Die wedstrijd begint om 15:30 uur.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Herman Zandhuis uit Set-Up vs Zwolle.