Eerste zege US, Sliedrecht wint weer

VoV, 11-11-2018. 8:08 uur. Slechts twee wedstrijden stonden er gisteravond op het Eredivisieprogramma bij de dames. De andere drie worden vanmiddag afgewerkt. In Sliedrecht speelde de plaatselijke volleybaltrots tegen het Talent Team uit Papendal. Speelde tegen en speelde met. Want de 3-0 via de setstanden 25-16, 25-15 en 25-17 spreken hele duidelijke taal, namelijk dat er maar één ploeg was die het voor het zeggen had binnen  de lijnen.

Dat kwam in de eerst set tot uitdrukking in het scoreverloop na 6-4, toen het via 8-4 in sneltreinvaart naar 16-8 en 19-11 ging. Met 25-16 als eindresultaat. In de set erna was het na de 5-1 en 12-2 vlot duidelijk dat TTP ook in deze set niet met de landskampioen meekon, hetgeen natuurlijk ook niet erg verwonderlijk is. het verschil bleef een punt of tien, elf. Na de 19-8 werd met 25-25 afgesloten. En in de derde set, om het niet te eentonig te maken, hetzelfde verhaal. Van 9-1 via 11-4 naar 19-8. In de eindfase kon TTP de 21-10 met een vier om zeven score naar 25-17 tillen. Maar toen was de wedstrijd allang beslist. Dat duurde maar 65 minuten, al met al.

In Apeldoorn vochten de nummer voorlaatst en laatst om de winst. Dros – Alterno was gastheer voor Pharmafilter US. De thuisploeg had 3 punten, de gasten stonden nog op nul. Het duel eindigde in een vijfsetter, met US als winnaar. De eerste punten voor de hoofdstedelingen zijn dus binnen.

Alterno was serverend en blokkerend de veel betere ploeg. Door onder andere vijf aces van Charlot Vellener en vier van Laura Overwater kwamen ze op toaal 18 aces, daar kon US er maar acht tegenover zetten. En blokkerend was de score door vijf blokpunten van Laura Overwater 9 om 2. Totaal dus op deze twee onderdelen 27 om 10. Dat nadeel werkte US weg met een aanval, waarin zij met 48 om 64 punten duidelijk de vaker raak slaande dames aan het net hadden. Ook de foutenlast was in het voordeel van US. Saskia Bos (US) werd met 17 punten de topscorer van de avond. Lisa Nobel kreeg de meeste punten (14) voor Alterno op het scorebord.

In de eerste set ging US tot aan de laatste big points aan de leiding. Via 8-14 en 16-19 leek de buit binnengehaald te kunnen worden bij 19-22. Alterno maakte er echter nog 25-23 van. In de tweede set een beetje hetzelfde beeld. Na de 5-1 achterstand sloeg US zich naar 10-10 en 18-21. Bij 21-22 leek zich de eerste set te herhalen, maar nu was US in de finale bij de les en won met 22-25.

Set drie was een ruime prooi voor Alterno, de 18-11 na 10-8 leverde een 25-18 zege en een 2-1 voorsprong in sets op. US knokte zich in de vierde set weer in de wedstrijd. Vanaf het begin, via 7-10 naar 10-15 en 16-19. De 19-22 verzilverden ze in 21-25 en 2-2. Het eerste competitie puntje was binnen. In de tiebreak had Alterno aanvankelijk het beste van het spel en de score (4-1), maar trok US uiteindelijk met een dikke 9-15 de eerste zege van het seizoen binnen boord.

Vandaag worden nog gespeeld  Apollo 8 vs Set-Up ’65, FAST vs VC Sneek en Eurosped vs Regio Zwolle Volleybal.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV en  Rudy Biekart uit Dros – Alterno vs Pharmafilter US.