EH: Gestaakt duel en een vijfsetter.

VoV, 13-10-2019. 7:36 uur. De gisteren weer begonnen Eredivisie voor de heren had in Zevenhuizen een verveledne start. Bij Reco / ZVH, het vroegere Nesselande, was de seizoensopening een vervelende aangelegenheid. Het duel tegen Draisma Dynamo werd na één set gestaakt. De vloer was te nat.

“Ik snap het wel dat de wedstrijd gestaakt is”, zegt ZVH-coach Kristian van der Wel. “Je wilt geen risico nemen”. Ook vorig jaar in de Topdivisie had de zaal al eens last van hetzelfde euvel. Overigens won Dynamo de eerste set gemakkelijk met 15-25.

VoCASA vs. Samen LYCURGUS 0-3.

SAMEN. Lycurgus heeft de competitie ouverture met 3-0 gewonnen. In Nijmegen waren de setstanden tegen VoCASA 16-25, 21-25 en 20-25. In de tweede set werd het bij 16-16 even lastig, maar over het algemeen was de vice – landskampioen de bovenliggende partij.

Coach Taaij toonde zich na afloop content. ‘Ik ben voor een eerste wedstrijd redelijk tevreden. Aanvallend was het goed en blokkerend ook. Verdedigend en passend had het wel iets beter gekund. Ik heb in de derde set gewisseld en dat zullen we de komende weken ook blijven doen. Door de breedte van de groep kan dat. Als iemand goed speelt dan blijft hij wel staan, maar gemiddeld genomen blijven we roteren.’

Sliedrecht Sport vs. Active Living Orion 3-1

Sliedrecht Sport is heel erg goed aan het nieuwe seizoen begonnen met een 3-1 zege op landskampion en supercupwinnaar Orion, maar dat had ook 3-0 kunnen zijn als de thuisploeg de 22-18 in de eerste set tot een goed einde had gebracht en de zege niet met 23-25 uit handen had gegeven. Daarna had de thuisploeg, die vanwege coming out day met regenboogbanden speelde, de zenuwen wel onder controle en besliste de volgende sets met 25-19, 25-23 en 25-18 voor zich.

Gerard Baan werd bij de thuisploeg met 20 punten de topscorer. Yorick de Groot kwam tot 17 punten en bij Orion scoorde Adam White 16 keer.

Zaanstad vs. Advisie / SSS 1-3.

De gasten uit Barneveld namen een 1-3 zege mee bij Zaanstad. Via de setstanden 24-26, 25-17, 25-27 en 20-25. SSS toonde in de eerste en derde set over stalen zenuwen te beschikken. Een 24-21 achterstand werd twee keer via veel strijdlust en veel energie omgezet in nipte zeges.

Op 24-21 in de eerste set kreeg SSS drie matchpunten tegen. Dwin Brouwer serveerde ze van het scorebord. In de tweede set had SSS weinig in te brengen en ook in de derde set leek het mis te gaan, maar ook toen wist SSS niet van wijken. In de vierde set was de weerstand van Zaanstad gebroken.

SV Land Taurus vs. TTPA 2-3.

Het Talentteam en Taurus waren aan elkaar gewaagd. Met Dylan Boerefijn (24 punten) en Finn Frielinck (17 punten) als belangrijkste puntenmakers bij de thuisploeg en Martijn Brilhuis (20 punten) en Leon Luini (16 punten) met die rol bij de gasten eindigde de strijd in een tiebreak, die met 12-15 voor de talenten was. Daarvoor nam Taurus met 25-22 een 1-0 voorsprong in sets, die TTPA via 22-25 en 21-25 naar zijn voordeel bijdraaide. Met een nipte 25-23 sleepte Taurus er vervolgens nog een tiebreak uit, die ze dus verloren.

Aanstaande woensdag volgt de tweede ronde.