ED: Drie beslissingen via een tiebreak

VoV 13-10-2019. 7:26 uur. Drie wedstrijden stonden er gisteravond in de Eredivisie dames op het programma, die alle drie op hetzelfde tijdstip begonnen, alsof we al bij de finale van het seizoen waren aanbeland. Dros – Alterno was in Apeldoorn te sterk voor VC Sneek, Regio Zwolle Volleybal opende het seizoen met verlies tegen TTPA en het Ootmarsumse Set-Up ’65 vocht zich enthousiast naar een zege tegen FAST. Alle drie wedstrijden werden in vijf sets beslist.

Dros – Alterno vs. VC Sneek 3-2

Dros – Alterno is het seizoen begonnen met een 3-2 overwinning op Sneek. De eerste twee sets kwam Alterno er eigenlijk nauwelijks aan te pas (16-25, 20-25) en werd de wedstrijd gedicteerd door de gasten. Oorzaak lag voornamelijk in een te hoge eigen foutenlast aan Apeldoornse zijde. Tijdens de tweede set herstelde Alterno zich en ging beter spelen, hetgeen zich doorzette in de derde set (25-20) en daarna hielden ze dat knap vast en pakten via 25-16 de tiebreak.

VC Sneek kwam in een prachtige uitgangspositie voor de winst met een 9-13 voorsprong in de vijfde set, maar met een prime serveserie, waarbij het geluk niet ontbrak, serveerde Moniek Jansen de thuisploeg alsnog naar een 15-13 zege. Anna Zijl werd met 18 punten topscorer, Roos van Wijnen kwam voor Sneek tot 13 punten.

Regio Zwolle Volleybal vs. TTPA 2-3.

Regio Zwolle Volleybal domineerde het gebeuren binnen de lijnen in de tweede set, nadat ze de eerste met 20-25 hadden verloren. De 25-12 maakt gelijk en via een minder ruime 25-21 werd een 2-1 voorsprong in sets genomen. TTPA van Avital Selinger toonde echter jeugdige veerkracht en onbevangenheid en sloeg zich in de vierde set met een nipte 23-25 naar een 2-2 stand en dus naar de tiebreak. Die wonnen ze met 12-15.

Set-Up ’65 vs. FAST 3-2

Springendal Set-Up ’65 en FAST leverden een mooi volleybalgevecht, dat over vijf sets ging. De thuisploeg was in de oneven sets de betere, FAST in de even. Met Benthe Olde Rikkert in de scorende hoofdrol pakte Set – Up de eerste set met 25-16, in set twee waren Veerle van den Heuvel en Puck Hoogers de plaaggeesten voor de thuisploeg die voor 22-25 zorgden. In de derde set kwam FAST van 23-13 terug naar 24-19 maar serveerde toen in het net.

In de finale van de vierde set hadden ze het beter voor elkaar. Na 18-19 serveerde Bregje van den Heuvel de set uit. Set-Up nam in de tiebreak een 6-1 voorsprong via een serve serie van Benthe Olde Rikkert. Bij 8-6 was het verschil minimaal geworden, via Evie van Kerkvoorde en Wies Bekhuis werd de marge weer geruststellend (10-6), waarop de zege met 15-12 volgde.

Voor vanmiddag staan Apollo 8 vs. Eurosped (14:30 uur De Veste, Borne) en Peelpush vs. Sliedrecht Sport (15:00 uur De Körref. Meijel) op het programma. Daarover berichten we morgen.