EH: Vlotte zeges Dynamo, Orion en Sliedrecht

VoV, 15-12-2019. 8:16 uur. En van die vlotte zeges was de eerste gewonnen set van Draisma Dynamo bij Advisie/ SSS wel het aller vlots, in de andere wedstrijden was het nog wel een set spannend en werd door de favoriet zelfs na een dieselstart een set verloren.

Dynamo is met een sterke zegereeks bezig, tien op rij, en wilde daar als favoriet in Barneveld de elfde aan toevoegen. SSS kon in het begin van de tweede (9-10) en derde (5-7) set nog even aanklampen, maar verder was het heel veel eenrichtingsverkeer naar hun kant. Helemaal in de eerste set waar na 1-7 SSS al de time out in moest en vervolgens helemaal niets meer in te brengen had. Met 9-25 ging de set naar Dynamo.

In de sets daarna werd het kwaliteitsverschil en het verschil op het scorebord iets minder duidelijk, maar Dynamo bleef na de genoemde standen hierboven de baas binnen de lijnen. De tweede set werd via 12-14 en 17-22 met 19-25 afgesloten, de derde na 14-18 met 17-25.

Tekenend was wel dat van de eerste zes plaatsen op de topscorerslijst van dit duel er vijf voor Dynamo spelers waren. Rik van Solkema (13), Sjors Tijhuis (13), Bram Langevoort (8), Renzo Verschuren (8) en Jeroen Rauwerdink (8) staan er met Alex Meys (8). De 28 om 58 eigen score zegt verder ook genoeg.

Sliedrecht Sport had het in de eerste twee sets lastig met Taurus. De eerste ging na 18-20 met 21-25 verloren, de tweede kon na een spannende finale net met 25-23 binnengehaald worden. Daarvoor was een 14-8 en 19-12 voorsprong bij 21-20 en 22-21 bijna door Taurus ongedaan gemaakt. Na de 1-1 stand in sets pakte de thuisploeg het initiatief en gaf het niet meer af. Via 10-1 in de derde set werd het 15-7 en 21-13. En de eindstand 25-14. In de vierde liep het verschil na 15-8 naar tien punten bij 19-9 en werd met 25-13 afgesloten.

Active Living Orion had in de eerste set tegen VoCASA bij 14-9 een ruime voorsprong opgebouwd, daarvan waren aan het eind bij 25-23 nog net genoeg punten over om niet in de verlenging te hoeven. In de tweede en derde set liet de thuisploeg het niet zover komen en sloten ze met 25-16 en 25-13 met veel verschil af.

De eigen score van 54 om 26 punten zegt hier ook alles, vooral aanvallend was het verschil (46 / 20) erg groot. Shalev Saada werd met 13 punten topscorer, Rudy Schneider maakte er 12 voor de ploeg uit Doetinchem. Bij VoCASA kwam Joris Zwanenburg tot 7 treffers. Bas van Bemmelen scoorde 3 keer voor Orion tegen zijn oude club.

RECO/ ZVH heeft een 0-3 zege behaald bij de Talentenploeg. Twee sets waren nipt, een was duidelijk. ZVH kon in de eerst set (na 16-22) met nipte voorsprong (23-25) afsluiten, in de derde set stonden ze op een gegeven moment met 17-13 achter, kwamen terug naar 21-20 en sloegen in de verlenging toe, door de winst met 25-27 binnen te halen. De tweede set was na 10-14 en 13-18 een duidelijke aangelegenheid en werd met 17-25 gewonnen.

Vandaag wordt nog gespeeld SAMEN.Lycurgus tegen Zaanstad.