Uitzeges Apollo 8 en Regio Zwolle Volleybal

VoV, 15-12-2019. 8:09 uur. Slechts twee wedstrijden werden er gisteravond in de Eredivisie dames gespeeld. VC Sneek ontving Apollo 8 en Dros – Alterno was gastheer voor Regio Zwolle Volleybal.

VC Sneek en Apollo 8 maakten er een spannende eerste set van, waarbij de thuisploeg de betere start had en met Nynke Oud aan serve op 4-0 kwam. De 6-1 kon Apollo bij 8-6 bijna ongedaan maken, echter toonde VC Sneek veerkracht en nam voor de tweede keer in de set afstand. Jasmijn Akse sloeg de 12-6 tegen de vloer, waarop Apollo 8 de time out in ging. Na scores van Juliet Huisman, Carlijn Koebrugge (blok) en Tess de Vries nam Sneek een time out en kon daarna de geslonken voorsprong naar een 18-14 tussenstand tillen.

Bij 18-18 was Apollo ernaast, bij 23-20 stonden ze dicht bij verlies. Vervolgens serveerde Ester Huls ze naar 23-24, haar foutserve voor 24-24 had rampzalige gevolgen voor haar. Ze kwam helemaal verkeerd terecht met haar linkerknie en moest met een zware blessure van het veld. Apollo en Sneek kregen een tijdje rust, Nynke Tromp serveerde Sneek naar 25-24 en vervolgens haalden Juliet Huisman, Rianne Vos en Carlijn Koebrugge de setwinst voor hun geblesseerde teamcaptain Huls binnen.

De tweede set was ook bij de big points weer spannend, echter waren er nu niet meteen grote verschillen. Sneek stond voor met 13-10 en 14-11, welke achterstand door twee aces van Tess de Vries ongedaan werd gemaakt bij 14-14. Sneek maakte een 17-19 achterstand ongedaan, maar moest bij 19-22 de time out in. Na de ace van Nynke Tromp voor 22-23 deed Apollo 8 hetzelfde. Juliet Huisman en Carlijn Koebrugge sloegen Apollo daarna naar de 22-25 winst.

De derde set ging na een 7-6 tussenstand hoe langer hoe meer naar de thuisploeg. De pauze bij 12-8 baatte niet voor Apollo, Roos van Wijnen had vervolgens het vizier op scherp staan en sloeg haar ploeg met een paar harde klappen vanaf de buitenkant naar 20-12. Iris Reinders maakte 22-16 en bij 25-22 lag de wedstrijd weer volledig open. Sneek toonde herstel.

Dat hield echter niet aan. In de vierde set liet Apollo 8 zich niet nog een keer verrassen en stoomde in volle vaart door naar de wedstrijdwinst. Afgetekend werd met 14-25 gewonnen, resulterend in een 1-3 wedstrijdzege.

In Apeldoorn ontving Dros – Alterno de ploeg die midweeks koploper Eurosped de eerste nederlaag had toegebracht. Een uitdagende tegenstander, die in de eerste twee sets de duidelijk betere partij was. In de eerste set ging het via de tussenstanden 8-12, 14-19 naar een 17-25 zege. In de tweede was het eindresultaat hetzelfde, alleen kwam dat tot stand na 3-9, 10-17 en 12-21. Regio Zwolle Volleybal lag op koers voor een snelle zege.

Echter in de derde en vierde set waren de rollen omgedraaid. In de derde eigenlijk al redelijk vanaf het begin, Dros Alterno had bij 16-10 al een zeer ruime voorsprong opgebouwd, die ze via 18-13 naar 25-17 winst tilden. In de vierde set konden ze een vroeg opgelopen achterstand (7-10, 12-14) in hun voordeel omdraaien om er vervolgens met 25-22 een tiebreak uit te slepen.

Daarin herpakte Zwolle zich. Met 10-15 ging de 2-3 zege mee huiswaarts, al zullen de twee punten er wellicht ééntje minder zijn geweest dan waarop vooraf was gehoopt of gerekend, gezien de rangen en standen.

Nova Marring werd bij Zwolle met 23 punten de meest scorende speelster. Moniek Jansen en Lauri Luijken kwamen tot 16 punten voor Alterno. Alterno won de onderdelen aces serveren (13/8) en blokkeren (11/9). Zwolle was aanvallend met 44 om 59 punten een stuk beter.

Vandaag worden nog gespeeld Eurosped vs. Springendal Set-Up, FAST vs. Sliedrecht Sport en TTP vs. Peelpush.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood en Rudy Biekart.