EH: Winst voor Lycurgus, Dynamo en Orion

VoV, 08-12-2019. 8:14 uur.  Lycurgus heeft gisteravond de aanval van Sliedrecht Sport op de tweede positie afgeslagen door in het eigen Alfa-college Sportcentrum met 3-1 te winnen van nummer drie. De setstanden waren 25-23, 25-19, 23-25 en 26-24.

Een kleine 300 toeschouwers zagen een heerlijke volleybalwedstrijd, waarin het alle kanten op ging. Lange rally’s, snelle aanvallen, veel power, soms domme fouten, maar overall was het een boeiend schouwspel. De ploeg van coach Arjan Taaij trok uiteindelijk aan het langste eind, omdat ze veelal op de beslissende punten net iets meer scherpte en venijn lieten zien dan de gasten uit Zuid-Holland. Drie van de vier sets werden met minimaal verschil beslist en daar won de thuisploeg er twee van.

Koploper Draisma Dynamo boekte een snelle en makkelijke zege over het bezoekende Zaanstad. Met 25-12 (na 13-7, 21-10), 25-19 (na 12-12 en 22-17) en 25-15 (na 17-7) hielden ze de bezoekers ruim achter zich. Daniel Homburg van Zaanstad werd met 12 punten topscorer van de partij. De 41 om 21 aanvallende punten maakten grotendeels het verschil.

Toen RECO/ ZVH de tweede set met 25-21 (na 11-9 en 18-17) won van Active Living Orion, na de eerste met 20-25 verloren te hebben, en daarmee de stand op 1-1 bracht leek een spannend vervolg mogelijk. Orion dacht daar echter heel anders over en met 15-25 (tussenstanden 6-11, 11-20) en 16-25 maakten ze daarna de wedstrijd in snel tempo af.

Advisie / SSS heeft een beetje een rampzalige week qua resultaten achter de rug. Tegen VoCASA en ZVH werd eerder verloren, gisteravond was Taurus met 2-3 te sterk. SSS kwam in de eerste set na 14-16 in de problemen. Via 16-20 werd het 21-25. In het middendeel van de tweede set nam men afstand (na 15-15) en won met dezelfde cijfers als waarmee de eerste set verloren werd.

In de derde set was SSS de bovenliggende ploeg, die via 12-7 en 20-12 een ruime 25-18 zege behaalde. In de vierde set kon Taurus de tiebreak afdwingen. SSS begon goed aan deze set, maar volgens de coach was het misschien een kwestie van schrikken. “We stonden in sets voor en wellicht dat de spelers zijn na gaan denken in die fase. Daarna ging het helaas mis.” De vierde set werd met 20-25 verloren, waarna ook de tiebreak met 11-15 naar de gasten uit Houten ging.

TTP won thuis met 3-1 van VoCASA. De eerste set was met 19-25 voor de bezoekers, daarna pakten de talenten met 25-21, 25-23 en 25-19 weer eens een zege na lange tijd.

In de stand bij de top vier is niets veranderd. Dynamo blijft koploper met 11-30, dan volgen Lycurgus (10-27), Sliedrecht Sport (10-23) en Orion (10-20). ZVH staat vijfde met 10-13, TTP zesde met 11-12. Taurus is zevende met 10-10. De laatste drie ‘gevaarlijke’ plaatsen worden bezet door SSS (10-7), VoCASA (10-6) en Zaanstad (10-5).