ED: Eenvoudige zeges van de top 3

VoV, 08-12-2019. 8:08 uur. De Top 3 van de Eredivisie dames heeft gisteren eenvoudig drie punten aan hun subtotaal kunnen toevoegen. Eurosped (vs. Alterno), Sliedrecht Sport (vs. Set-Up) en Apollo 8 (vs. TTP) hielden hun tegenstanders ver bij de eindstreep weg. Alleen Set-Up lukte het om één keer boven de twintig puntengrens te komen, alle andere sets bleven er (ruim) onder.

Apollo 8 speelde al vroeg in de middag tegen het Talent team, dat eigenaar is van de rode lantaarn. Bijna hadden we ingetypt ‘trotse’.  De ploeg uit Borne won snel en makkelijk. De Talenten bleven op 18, 12 en 18 punten per set steken. Serverend en blokkerend waren de teams qua score aan elkaar gewaagd met 6 om 5 en 5 om 4 punten totaal. Apollo had de (veel) betere afwerkers in de ploeg, blijkens de aanvallende score van 28 om 42 en daarbij de veel lager foutenlast (24 om 9). Een duidelijke en terechte winst dus.

Rianne Vos van Apollo werd met 11 punten topscorer van de partij. Bij TTP kwam Jette Kuipers tot 9 treffers.

Onder  DEZE LINK  staat de foto reportage van Rudy van ’t Rood van deze wedstrijd.

Sliedrecht Sport boekte via de setstanden 25-17, 25-21 en 25-14 een 3-0 zege op Springendal Set-Up 65. Alleen in de tweede set konden de gasten lang meekomen. Pas bij na 17-16 kon Sliedrecht het verschil maken. Die stand werd veranderd in 21-17 waarop de winst met 25-21 volgde. In de eerste set was er na 5-5, 11-7, 16-9 en 20-12 geen eer meer te behalen voor de ploeg uit Ootmarsum. Hetzelfde was ook van toepassing in set drie. Daarin was het verschil bij 10-4 al gemaakt.

Evie van Kerkvoorde (Set-Up) werd met 13 punten de meest scorende speelster, bij Sliedrecht kwamen Esther van Berkel (11), Fleur Savelkoel (11), Carlijn Ghijssen – Jans (10) en Lisanne Baak (10, waarvan 4 blokkerend) in de dubbele cijfers. Met een 60 om 33 eigen score was er geen misverstand mogelijk omtrent de wel of niet terechte zege.

Eurosped had in de eerste set even nodig om in het ritme te komen. Dros – Alterno ging bij 8-10 nog aan de leiding, kon vervolgens tot 17-14 redelijk blijven aanklampen maar verloor daarna het contact en ging met 25-17 ten onder. In de tweede set konden de gasten uit Apeldoorn de 12-6 achterstand tot 12-9 terugbrengen, maar werden daarna weer op ruime achterstand gezet. Met twee aces na 23-18 besliste Eurosped de set. Alterno kwam in de derde set met 4-7 voor, kreeg een serie tegen (8-7) en moest vervolgens de eer en de winst aan de ploeg uit Vroomshoop laten. Via 14-9 en 21-12 werd het 25-14 en 3-0.

Jolien Knollema en Eline Timmerman van Eurosped lieten een dozijn punten noteren. Romy Hietbrink scoorde er 9 voor Alterno, waarvan 5 blokkerend. Ook hier laat de eigen score van 56 om 33 weinig ruimte over de wel of niet terechte uitslag.

Eurosped staat nu op 9-27, Sliedrecht op 9-24 en Apollo op 9-17. Set-Up is vierde met 9-13 maar kan die positie vandaag verliezen. FAST (12 punten) speelt namelijk vanmiddag tegen Regio Zwolle Volleybal (11 punten). Peelpush (9 punten) komt ook vanmiddag in actie tegen Sneek (8 punten). Verder heeft Alterno er 5 en TTP 3.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood uit TTP vs Apollo 8.