Vizier op volleybal

 

EH: Zaterdag de B-Poule, zondag de A-Poule

VoV, 01-03-2024. 5:26 uur. De wedstrijden in de Eredivisie Heren zijn aanstaande zaterdag en zondag. Op zaterdag komen de teams uit de B-poule in actie, op zondag wordt er weer strijd geleverd om de bovenste plaatsen in de A-Poule.

De topper in de A-poule, je kunt ook zeggen dat er in de A-poule alleen maar topwedstrijden zijn, is Orion tegen SV Dynamo. Orion heeft na twee wedstrijden 8 punten, de gasten uit Apeldoorn staan op 6. In het reguliere seizoen won Orion zowel in Apeldoorn (1-3) als in Doetinchem (3-0), maar dat zegt uiteraard niets over een mogelijke uitslag aanstaande zondag.

Bij VC Limax vs. Lycurgus werden in het reguliere seizoen beide wedstrijden in vijfsetters beslist, waarbij de thuisploegen steeds de tiebreak wonnen. VC Limax heeft 3 punten, Lycurgus heeft er 1. Dan is ook meteen duidelijk wat welk belang er op het spel staat om plek 2 in het vizier te houden.

Deze week werd bekend dat de spelers Thomas Sleurink en Arjan Westra door Lycurgus tot nader orde disciplinair zijn geschorst.  En de geblesseerde Cal Fisher is voor verder herstel teruggekeerd naar Amerika.

In de B-Poule staan de wedstrijden voor zaterdagavond gepland, om 20:00 uur speelt zowel Sliedrecht Sport tegen PDK als ook VoCASA vs. SSS  en kijkt ZVH toe hoe deze teams het er vanaf brengen.

De stand in de B-poule is:

  • 01> Sliedrecht 2-10
  • 02> VoCASA 3-6
  • 03> PDK 2-4
  • 04> SSS 2-4
  • 05> ZVH 3-4

We houden u op de hoogte hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.