Vizier op volleybal

 

Twee topduels in A-poule Eredivisie (v)

VoV, 01-03-2024. 5:16 uur. In het eerste weekend van de maand maart wordt er in de kampioenspoule van de Eredivisie dames gestreden om de koppositie en om de tweede plaats. Ter toelichting hierop, VC Sneek (6 punten) en Apollo 8 (4 punten) strijden tegen elkaar om de koppositie, en Sudosa-Desto (2 punten) zou met de volle buit de tweede plaats kunnen opeisen, als Apollo 8 geen punten haalt in Sneek.

In het reguliere seizoen, waarin VC Sneek de onbetwist beste ploeg was, leden de Friezinnen thuis een nederlaag tegen de Twentse tegenstander. Het werd in Sneek toen 0-3. In Borne revancheerde VC Sneek zich en nam een 1-3 zege mee huiswaarts.

In Assen probeert Sudosa-Desto niet meer de ‘lieve’ ploeg te zijn die zich vorige week in Borne naar een kansloze nederlaag liet spelen, VC Zwolle dat toen van VC Sneek verloor, wil ook van zich afbijten. In het seizoen eindigden hun onderlinge wedstrijden in 3-0 in Drenthe en in 3-2 in Zwolle.

De stand in de A-poule is:

  • 01> VC Sneek 1-6
  • 02> Apollo 8 1-4
  • 03> Sudosa-Desto 1-2
  • 04> VC Zwolle 1-0.

De nummers 1> en 2> na zes wedstrijden plaatsen zich voor de halve finale om de titel, de nummers 3> en 4> spelen tegen de nummers 1> en 2> van de B-Poule voor een plek in die halve finale.

We houden u op de hoogte

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.