Vizier op volleybal

 

Eigen beachvolleybalpark voor Zovoc

VoV, 06-06-2021. 5:37 uur. Een lang gekoesterde droom van volleybalvereniging Zovoc uit Zoetermeer gaat binnenkort in vervulling. Over enkele weken krijgt Zovoc achter hun sporthal De Limiet ook de beschikking over een beachvolleybalpark met (in eerste instantie) 4 professionele beachvolleybalvelden.

Op deze beachvolleybalvelden kunnen (dit jaar alleen) leden van Zovoc tegen geringe vergoeding naast het zaalvolleybal nu ook gaan beachvolleyballen. Onderling lekker potjes spelen of training krijgen van ervaren trainers om de fijne kneepjes van het beachvolleybal te leren.

Voorzitter Marcel Verbeek licht toe waarom deze droom bestond en nu gerealiseerd wordt: “Beachvolleybal is één van de snelst groeiende sporten ter wereld. Het is een dynamische en aantrekkelijke sport om te beoefenen en kijken en wordt normaal gesproken vanaf eind april tot en met augustus beoefend. Daarmee is het een perfecte aanvulling op ons zaalvolleybal aanbod want wij willen onze leden en Zoetermeerders de gelegenheid geven om het gehele jaar te sporten, plezier met elkaar te maken en met Zovoc en elkaar in verbinding te blijven.

In het lokaal sportakkoord met de Gemeente Zoetermeer hebben we Zovoc Beach als initiatief kunnen opnemen waardoor ook bij de gemeente het draagvlak toenam. Daarnaast hebben we een aantal sponsoren, waaronder Intratuin en de Zoetermeerse Pallethandel, kunnen verleiden om materiaal te leveren. Maar ook veel van onze eigen leden investeren in dit initiatief. Het is dus echt iets van en voor Zovoc.

Het is onze ambitie om meer veel Zoetermeerders de gelegenheid te geven om te gaan beachvolleyballen. Wij verwachten daar volgend jaar verder invulling aan te gaan geven. Dat is onze andere droom. Veel meer Zoetermeerders aan het (beach)volleyballen krijgen!”. De trainingen gaan verzorgd worden door Ed en Dustin Bontrop van Sweetlake Beach. Door deze samenwerking kunnen we versnellen in het aanbieden van kwalitatief goede beachvolleybal trainingen en hoeven we dit niet zelf helemaal te bedenken én organiseren.

Het realiseren van beachvolleybalaanbod is een belangrijke mijlpaal in het professionaliseringsplan van Zovoc uit Zoetermeer. Zovoc is één van de superclubs in Nederland en wordt hierbij sinds vorig jaar ondersteund door de Nevobo. Victor Anfiloff is in dat kader vorig jaar aangesteld als professional en vervult bij Zovoc de rol van Technisch manager. Victor woont in Zoetermeer en alle drie zijn kinderen volleyballen bij Zovoc.

gh @ VoV, bron persbericht Zovoc. Foto: Een heel contente voorzitter Marcel Verbeek in het Buytenpark op de plek waar de beachvolleybalvelden komen.