Einde aan zegereeks VC Velden

VoV, 08-02-2018. 4:54 uur. De topper in de tweede divisie werd afgelopen zaterdag gewonnen door de thuisploeg, hetgeen voor de dames van Velden het eerste verlies dit seizoen betekende. In de wedstrijd maakten drie sets met name de serve en pass het verschil, maar kon het publiek ook twee sets genieten van mooi volleybal en leuke rally’s.

Het waren de dames van Velden die het beste uit de startblokken kwamen en met Sanne Verbeek en Maud Janssen twee veel scorende speelsters aan het net hadden. Neem daarbij nog een geweldige serviceserie van Janine Kuijpers van maar liefst acht punten en de eerste set was voorbij voordat iedereen het in de gaten had. Met 13-25 was deze set zeer overtuigend voor de bezoekende ploeg. Stand 0-1.

In de tweede set waren de dames van Somas / Activia de zenuwen beter de baas en werd het een echte wedstrijd. Er moest aan beide kanten geknokt worden voor ieder punt, wat resulteerde in lange rally’s. De thuisploeg nam op 11-7 een paar punten voorsprong, maar bij 17-17 was de stand weer gelijk. Door een goede service en een aantal mooie aanvallen van Somas / Activia sloegen zij boven de twintig puntengrens weer een klein gaatje en trokken zij de tweede set naar zich toe (25-21). Stand 1-1.

Ook in de derde set waren de ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Dan een paar punten voorsprong voor de dames uit Velden (6-9) en dan weer voor de dames uit St. Anthonis (13-11). Het was de thuisploeg die als eerste de twintig punten haalden en er met een voorsprong van drie punten het beste voorstond. Maar op 20-18 kwam Danielle Gortz aan service en zij serveerde VC Velden in één keer naar een 20-24 voorsprong. Somas / Activia kon het verlies van de derde set nog één punt uitstellen, maar op 21-24 sloeg Emmy Janssen via de handen van de hoge blokkering het tweede setpunt binnen. Een 1-2 voorsprong voor VC Velden.

Wat er vervolgens in set vier gebeurde blijft een misterie. Van het ene op het andere moment was het helemaal weg bij de bezoekende ploeg en kwam er geen pass meer aan het net. Via 10-4 en 21-9 liepen de dames van Somas / Activia heel eenvoudig weg en haalden zij zeer overtuigend de vierde set binnen met 25-10. Snel vergeten en op naar een beslissende vijfde set.

In deze vijfde set namen de dames uit Velden als eerste een voorsprong en leek er bij de kantwissel en 5-8 tussenstand geen vuiltje aan de lucht. Maar helaas… Een goede service van de thuisploeg en de zenuwen (?) van VC Velden maakte dat de bezoekers nog maar één punt aan hun totaal konden toevoegen en Somas / Activia met 15-9 de set en ook de wedstrijd wist te winnen.

Het eerste verlies van VC Velden dit seizoen, maar de schade bleef gelukkig beperkt. Toch zal er de komende weken hard gewerkt moeten worden om de voorsprong op de nummer 2 vast te houden. Nu een weekend rust en dan zien we iedereen hopelijk weer op zaterdag 17 februari om 17.00 uur in de Vilgaard!

gh @ VoV, verslag van Ivon Dings VC Velden Dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.