Vizier op volleybal

 

OBEG Donitas D1 wint stadsderby

VoV, 08-02-2018. 4:44 uur. Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent! Dit is zeker even het lezen waard, wij hebben namelijk Veracles verslagen. Zoals het hoort waren de uitnodigingen voor dé derby netjes buiten het schoolplein verspreidt en was het volle bak in de Struikhal. Veel bekende gezichten, maar ho niet zwaaien, want anders zwaait er wat. Het stoplicht staat op rood, op rood!

Om 19.00 uur ging de participizza van start en al snel kleurde het stoplicht geel-blauw. Met 17-25 werd de eerste set overtuigend gewonnen. De tweede set wisten we dit vast te houden. We hadden veel service druk en iedereen wist te scoren. Met 19-25 hebben we dan ook deze set gepakt. De derde set was spannender en ging gelijk op richting de twintig. Helaas liep dit voor ons niet uit op winst en we verloren deze set met 25-20. Dat vinden wij niet raar, maar gewoon heel bijzonder.

Beide teams vochten voor elke bal, het publiek ging los en de spanning was om te snijden. De vierde set was een ware thriller waar de scheids ook een klein rolletje in had veroverd. Als je als scheidsrechter geen duidelijke regels opstelt, gaan de vlaggers zwabberen. En als vlaggers gaan zwabberen, doen de speelsters dat ook. Er was wat onenigheid over de beslissing van de scheidsrechter; stamp met je voeten, zet je handen in je zij. Gelukkig wisten we ons hier snel overheen te zetten en ging het strijden door. Maar jammer genoeg ging deze set toch met 25-23 naar Veracles.

Dus 2-2 in sets en we wisten dat we gingen winnen, want dat had onze krachttrainer Jan-Arend voorspelt en die heeft altijd gelijk, ook dit keer. We speelden met veel lef en kwamen snel op voorsprong. We lieten deze set niet meer glippen en wonnen met 12-15! De participils kon beginnen!

Op ZONDAG 18 februari ben je weer van harte welkom om ons te zien glanzen in de Struikhal!

gh @ VoV, verslag en X van Juf Ank, Foto Rudy van ’t Rood.