Vizier op volleybal

 

Webton sprokkelde alle punten bij elkaar!

VoV, 08-02-2018. 4:38 uur. Waar in de voorbeschouwing van Webton op de wedstrijd tegen VoCASA al werd aangegeven dat Webton op de goede weg is, is dat afgelopen zaterdag meer dan uitgekomen. Webton wist met 3-0 te winnen van VoCASA, de nummer 2 in de stand.

In de basisopstelling van Webton was er één wijziging, LucLucLucLuc Veldhuis moest starten op de middenpositie. De eerste set ging gelijk op, geen van beide ploegen wisten bij elkaar weg te lopen gedurende deze set, waarbij Webton het eerste setpoint kreeg op 24-23. Het eerste setpoint kon niet verzilverd worden, maar Webton hield het hoofd koel en wist de eerste set te winnen met 26-24.

De tweede set was in het begin van de set een redelijke kopie van de eerste set tot ongeveer 17-17. Op 19-19 kwam Hans Korpershoek aan serve en serveerde Webton naar een 24-19 voorsprong! De side out aan de kant van Webton liep erg soepel en liet zich niet gek maken op setpoint. De tweede set ging met  25-20 naar Webton (en hiermee hadden we één puntje gesprokkeld van een team uit de Top 5).

Maar Webton wilde meer en voelde dat er meer te halen viel. Waar er in de eerste en tweede set sterk en stabiel gespeeld werd, we de lange rally’s wisten te winnen, begon het in de derde set toch anders. Webton begon minder scherp en keek al snel tegen een achterstand van 1-6 aan. Na een time out, waar we de koppen bij elkaar hebben gestoken zijn we punt voor punt verder gaan spelen. Middels opnieuw een hoge servicedruk wist Webton gedurende de set punt voor punt bij te komen. Boven de twintig punten was Webton opnieuw de baas over VoCASA en wist in de slotfase de lange rally’s goed uit te spelen en uiteindelijk de volle buit met 25-21 binnen te halen.

Waar onze Jappie Smit vorige week nog zeer goed gepresteerd heeft in het regelen van de catering in de bus. Heeft Jasper tijdens de wedstrijd tegen VoCASA een belangrijk aandeel gehad in de passlijn van, complimenten daarvoor! Webton wist een goed niveau neer te zetten, nu is het zaak om dit niveau door te trekken naar komende zaterdag in de wedstrijd tegen Pelster / Cito, waar Webton ook nog een appeltje mee te schillen heeft.

gh@ VoV, verslag van Ruben de Boer, Webton. Foto Jan van den Noort.