Eindelijk eerste zege voor Set-Up ’65.

VoV, 28-03-2021. 7:10 uur.  Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 won gisteren voor het eerst een wedstrijd in het seizoen 2020-2021. Wat in het reguliere seizoen en de Degradatiepoule nog niet gelukt was, lukte gisteren met overtuigende cijfers tegen het bezoekende Peelpush. Tegen Eurosped werd onlangs nog nipt met 2-3 verloren, gisteren ging de ploeg van Brahim Abchir wel als winnaar van het veld. En de setstanden 25-16, 25-10 en 25-15 vertellen eigenlijk het hele verhaal over de krachtsverhoudingen binnen de lijnen.

In de openingsset ging het nog even gelijk op en kwam Peelpush, dat dit seizoen pas vanaf de Degradatiepoule meedoet en nog maar de derde wedstrijd speelde, nog met 6-5 voor, toen echter deze achterstand in 10-6 was veranderd, Peelpush kwam bij 11-11 nogmaals op gelijke hoogte, begon de zegetocht van de thuisploeg.

Daphne Broekhuis serveerde een paar aces naar 14-11 en na 15-13 bracht Jorieke Bodde Elyne Nijhuis aan serve, die het verschil met haar drukvolle opslagen wist uit te bouwen naar 20-13. Met een ace van Martine Sevelink werd de 25-16 een feit.

In set twee stond Daphne Broekhuis met haar serveserie aan de basis van een ruime overwinning. Van 13-6 serveerde ze Set-Up naar 19-7, waarbij ze door onder andere Benthe Olde Rikkert en een ‘Lutheria blok’ van het duo Jorieke Bodde/ Elyne Nijhuis aan de opslag werd gehouden. Op 20-9 haalde Brahim Abchir de ploeg nog even voor de laatste aanwijzingen naar de kant, na de 21-10 maakten twee aces van Jorieke Bodde en een blokpunt van Martien Stevelink een eind aan de set.

Alsof Daphne Broekhuis een oog had voor de op dat moment niet echt goed functionerende servepass bij tegenstander Peelpush wist ze ook in de derde set feilloos de zwakke plek te vinden. Het 11de, 12de, 14de en 15de punt voor de 15-6 stand waren aces van haar, daar voegde Benthe Olde Rikkert er nog een voor de 17-7 stand aan toe. Brahim Abchir gaf de dames op 19-10 nog even een ‘Verschnaufpause’.

Hij bracht daarna Manon van ’t Rood en Joanna Brilhuis via de dubbele wissel, haalde de ploeg op 20-13 nogmaals naar de kant en zag vervolgens zijn team met overtuiging de set afmaken. Een met ‘Fingerspitzengefühl’ gegeven lobje van Benthe Olde Rikkert scoorde, nadat Manouk Hermans 23-15 had gemaakt. Met het zoveelste ace sloot de thuisploeg in stijl (25-15) af.

Set Up had vooral een zeer stabiele serve, waar Peelpush niet goed raad mee wist. En net als de eerste nederlaag na een hele lange rij overwinningen elke week een week dichterbij komt, zo komt ook de eerste zege na een hele reeks nederlagen ook elke week een week dichterbij. Want je blijft tenslotte niet eeuwig verliezen.

Vandaag wordt in de Degradatiepoule nog de wedstrijd FAST vs. Laudame Financials VCN gespeeld. Ze beginnen om 15:30 uur en via de livestream op volleybal.nl kunt u erbij aanwezig zijn.

PS: De fotoreportage van Rudy van ’t Rood van dit duel staat onder DEZE LINK.

gh @ Vizier op Volleybal, Foto’s Rudy van ’t Rood.