VoCASA klopt koploper Taurus, ook ZVH en TTP winnen.

VoV 28-03-2021. 7:01 uur. In de Degradatiepoule bij de mannen was het een slechte dag voor de twee teams die de ranglijst aanvoeren. Koploper Taurus leed in Houten een 1-3 nederlaag tegen VoCASA en Bielderman Koetsier/ SSS kreeg in de eigen hal geen setje mee tegen het Talent Team. RECO/ ZVH behaalde een moeizame 2-3 zege bij ComputerPlan VCN, maar dat had geen positieverbetering tot gevolg. Integendeel de ploeg uit Zevenhuizen zakte naar de vijfde en voorlaatste plaats. Omdat teams die punt gelijk stonden (TTP en VoCASA) de volle buit pakten.

• 6> ComputerPlan VCN 4-5

Taurus maakte in de eerste set een 0-4 achterstand in een keer ongedaan (4-4) en liep in het middendeel ver bij VoCASA weg. De 14-9 werd via 23-11 een 25-12 zege. In de tweede doorgang sloeg VoCASA in de finale toe. De 20-19 achterstand veranderden ze in een 20-25 zege en een 1-1 stand.

In de derde set nam VoCASA na de 15-16 tussenstand afstand naar 19-22 en hield twee punten verschil over aan het eind. De serie van 15-17 naar 15-23 velde Taurus in de vierde set. Via 18-25 kwam de 1-3 winst op de borden.

In de totaalscore had VoCASA één puntje voordeel (86 om 87), dit was het resultaat van een betere eigen score van 7 punten en een hogere foutenlast van 6 punten. Op serve (+2) en blokkerend (+2) was Taurus beter, Aanvallend had VoCASA 11 punten voordeel. Tom van Steenis (VoCASA) scoorde 19 keer, Jelle van Jaarsveld (Taurus) was 14 keer succesvol.

Bielderman Koetsier/ SSS kwam niet aan setwinst toe tegen TTP. Via de setstanden 23-25, 18-25 en 21-25 werd het 0-3. TTP maakte het verschil in de eerste set na de 19-20 tussenstand. De 19-23 werd met 23-25 winnend aan de finish gebracht. In de tweede set kwam SSS met 7-2 voor, was die voorsprong bij 12-12 ook weer kwijt, waarna TTP het initiatief overnam en de 12-16 uitbouwde tot een 18-25 zege. In de derde set een omgekeerd beeld, SSS maakte een 8-13 achterstand bij 17-17 ongedaan, maar moest toen opnieuw afhaken. Het matchpoint op 19-24 resulteerde in 21-25 setwinst.

TTP had aanvallend (31 om 37) en blokkerend (4 om 10) de beste papieren. SSS serveerde één ace meer. Jelle Bosma van TTP werd met 12 punten, waarvan 5 blokkerend, topscorer. Bij SSS maakte Robin Boekhoudt de meeste punten. Totaal 7.

ComputerPlan VCN vs. RECO/ ZVH werd een spannende vijfsetter, waarbij de gasten er uiteindelijk met de winst vandoor gingen. Een 0-2 voorsprong in de derde of vierde set met wedstrijdwinst afrondden lukte niet, VCN pakte de derde set met 29-27 en de vierde met 25-15, waarna 14-16 de beslissing bracht.

In de openingsset was ZVH in de finale de effectievere ploeg. Na 22-23 pakten ze de side out en scoorden vervolgens ook op eigen serve. In set twee eenzelfde beeld. Met een ace via de netband werd het 21-21, een blokpunt maakte 21-22 waarna de set met 23-25 naar de gasten ging.

De derde doorgang was in de finale razend spannend. Bij 23-23 was het de vraag of er een setpoint of matchpoint zou volgen. Het werd na een uitgeslagen VCN-aanval matchpoint, dat echter niet verzilverd werd. Ook de 24-25 leverde geen wedstrijdwinst op, op 27-27 kon VCN doordrukken en er 1-2 van maken. De vierde set werd met overmacht door VCN gewonnen. De 11-5 werd 17-10 en 25-15.

In de tiebreak een gelijk opgaande strijd die bij 12-14 in matchpoint voor ZVH opleverde. Met een scorende pipe aanval en een kill block bracht VCN de gelijke stand op de borden, waarop ZVH de time out in ging. Via een ‘blok-uit’ score en een kadootje van VCN werd het 14-16 en 2-3.

Tom van Reeuwijk (26 punten) en Matthew Immers (23 punten), beide VCN, werden de meest scorende spelers.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto VoCASA, Rudy Biekart en VCN.