EK Beach: De damesduo’s en de KO ronde

03vanderVlistvanGestel

Rimke Braakman en Jolien Sinnema wonnen gisteren knap van Italië en wisten daarmee een plek in de tussenronde, de zogenaamde KO of eliminatieronde, af te dwingen. Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist hadden die ronde al na twee poule zeges bereikt, het verlies van gisteren tegen het Italiaanse topteam Menegatti – Orsi Toth kon daar geen verandering meer in brengen.

Rimke Braakman en Jolien Sinnema  speelden in die KO ronde tegen Dubovcova -Nestarcova en niet tegen Schützenhöfer – Plesiutschnig uit Oostenrijk zoals we eerder vermelden. Slordig VoV! De tegenstander uit Slowakije had in de poulefase van Meppelink – van Iersel verloren, maar het was wel een geduchte tegenstander. Dat bleek ook wel, in de eerste set toen ze over Oranje heen walsten. Bij 7-2 vroeg Nederland al de time out, het BTN duo kwam terug tot 8-6 bij de tweede veldwissel, maar kreeg toen een serie van vier punten tegen, waaraan de tegenstander bij 14-9 nog een serie van vijf toevoegde. De stand was toen 19-10, de set werd met 21-13 door Oranje verloren.

In de tweede set was er sprake van een meer tegen elkaar opgaande strijd. Braakman – Sinnema konden een 2-6 voorsprong opbouwen, een serie van drie punten bracht het verschil terug naar 5-6. In het vervolg waren de teams aan elkaar gewaagd. Veldwissels waren er bij 7-7, 11-10 en 14-14, de uitgeslagen Slowaakse aanval gaf Nederland een 14-15 voorsprong. Slowakije kwam door onnauwkeurige Nederlandse aanvallen op 18-15 en even later op matchpoint bij 20-17. Braakman – Sinnema konden verlies nog één keer uitstellen, bij de volgende servebeurt was het wel raak. Met 21-18 ging de winst naar Slowakije. Braakman – Sinnema sluiten het EK op de 17de plaats af.

Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist  (foto) speelden tegen Schützenhöfer – Plesiutschnig uit Oostenrijk en niet tegen Dubovcova –Nestarcova zoals eerder aangegeven. Slordig VoV! De winnaar van deze partij staat in de achtste finale (vanavond om 22:00 uur) tegenover Meppelink – van Iersel.

Het werd een driesetter, waarin van Gestel – van der Vlist het in de eerste set voor het zeggen hadden, in de tweede waren de rollen omgedraaid. In de openingsset kon het BTN duo een 4-0 voorsprong niet lang vasthouden, bij 5-4 bedroeg het verschil nog maar één puntje.  Teams bleven elkaar dicht op de huid zitten, waarbij het voordeel tot 11-11 aan Nederlandse kant was. Na de 12-12  werd het ruime verschil gemaakt. Nederland liep uit naar 18-13 en won met 21-15.

De tweede set verliep omgekeerd. Oostenrijk sloeg zich van 10-12 naar 11-14, bij 15-16 had Nederland aansluiting, maar vervolgens wilde de gelijkmaker maar niet vallen. Na 16-18 werd het 16-21 en 1-1 en dus verlengen. Van Gestel van der Vlist forceerden in de tiebreak na 6-6 een 9-6 voorsprong, die opliep naar 11-7. Bij die tussenstand ging Oostenrijk in de time out, maar dat baatte hen niet. Het Oranje duo bleef de voorsprong vastbesloten vasthouden en won met 15-11.

Vanavond om 22:00 uur spelen ze dus de achtste finale tegen Meppelink – van Iersel. Dit Oranje onderonsje stond al eerder op de wedstrijdagenda in dit seizoen, met een goede afloop voor Meppelink en partner. Een ding is wel zeker, Oranje heeft een damesteam bij de laatste acht!