Vizier op volleybal

 

EK Beach U18: NL-duo’s blijven ongeslagen

VoV, 17-08-2018. 19:03 uur. Een belangrijke dag voor de Nederlandse duo’s bij het EK Beach U18 in Brno. Gisteren waren zowel Wies Bekhuis / Raïsa Schoon als ook Rik Damen / Mart de Groot ongeslagen gebleven in de poule. Als dat vandaag lukte zouden beide duo’s het ticket voor de achtste finales op zak hebben. Een mooie uitdaging om waar te maken voor de Nederlandse talenten.

Wies Bekhuis (foto) en Raïsa Schoon (4 punten) hadden het Noorse duo Frida Berntsen / Tora Aksnes (3 punten),  dat dus één partij gewonnen en één partij verloren had, als tegenstander. In dit duel ging het dus om de poulewinst, waarbij set – of puntenratio de doorslag zou kunnen geven. Overigens is dit duo een combinatie duo van een BTN speelster (Wies Bekhuis) en KBU (Raïsa Schoon).

Maar speculaties vooraf over die mogelijkheid voor de Noorse talenten werden door Wies Bekhuis en Raïsa Schoon met orkaankracht van het veld geblazen. Als een stoomwals rolden ze over de tegenstander heen, met 21-8 en 21-10 gaven ze hen geen schijn van kans en dus geen enkele hoop dat er iets te halen viel. Wies Bekhuis en Raïsa Schoon winnen de poule en gaan rechtstreeks door naar de achtste finales, die voor morgen op het programma staan. De tegenstander komt ut de ontmoeting tussen Spanje (12) en Bulgarije (29), met tussen haakjes hun ranking voor dit toernooi.

Rik Damen (foto) en Mart de Groot speelden eerst tegen een duo uit Slowakije en daarna was een Turks duo de tegenstander. Na één wedstrijd deelden de Nederlanders de koppositie in de poule met de ploeg uit Slowakije, waarbij zij eerste stonden op basis van het puntengemiddelde.

Net iets meer dan een half uur hadden Damen / de Groot nodig om het van Ehrenwald / Pavlicko uit Slowakije te winnen. De eerste set waren ze duidelijk de betere en konden dat ook in een 21-14 setzege tot uitdrukking brengen. Iets stroever, maar dan ook maar iets, ging het in de tweede set. Aan het eind was er nog meer dan het minimaal benodigde verschil over. Met 21-18 brachten ze de stand op 2-0 in sets, waarmee ze hun ongeslagen status in de poule behielden en een reuzenpas richting poulewinst maakten.

Het Turkse duo Ucar / Demirer,  dat al twee keer met 2-0 verloren had, was ook geen partij voor Damen / de Groot. Die maakten heel snel korte metten met hun tegenstanders. De eerste set ging met 5-21 (!) naar Nederland, de tweede met 10-21. De klus was ruim binnen het half uur geklaard.  Dus ook Damen / de  Groot worden ongeslagen poulewinnaar en gaan door naar de achtste finale, die ook voor morgen op het programma staat.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV