Hamburg: Tiebreakverlies Keizer/Meppelink

VoV, 17-08-2018. 17:41 uur. Sanne Keizer en Madelein Meppelink hadden na twee nederlagen een zege nodig bij het Vodafone FIVB World Tour Finals in Hamburg om van de plaats, de voorlaatste en laatste, die uitschakeling zou betekenen af te komen. Met nog twee wedstrijden te gaan was de eerste kans vandaag bij het duel tegen het Braziliaanse duo Maria – Antonelli / Carol, die één zege en één nederlaag op naam hadden. Voor morgen staat nog het duel tegen Hughes / Summer voor het BTN duo in de agenda.

Over de eerste set kunnen we kort zijn. Na de 9-6 tussenstand voor Brazilië volgde een score van 10 om 3 punten, waarbij de stand dus op 19-9 kwam. Carol verraste een paar keer met een eerste bal score en de Zuid Amerikaanse dames sloegen veel raak op de rechtdoor. Het herstel van Het BTN duo was na de 19-9 zo dat Brazilië nog eerst bij 19-13 de time out inging voordat ze de set met 21-14 afmaakten.

De tweede set was voor Keizer / Meppelink. Met 16-21. Het begon goed al met een 0-3 voorsprong, bij 1-4 had Madelein Meppelink al vier keer raak geslagen. Carol nam ook een flink aantal scores voor haar rekening, hetgeen uitmondde in een 6-7 stand. Oranje liep uit (6-9), werd bijna ingehaald (8-9) en liep weer uit (9-13). En deze keer hielden ze afstand, Sanne Keizer sloeg diagonaal raak, Madelein Meppelink blokkeerde de 16-20 tegen het zand. Met een Braziliaanse netfout werd de set afgesloten, 16-21 en 1-1 dus verlengen.

Tot aan de 7-7 stand in de derde set liep het goed bij het Oranje duo. Met diagonale scores en kado gekregen punten hielden de teams elkaar in evenwicht. Dat veranderde door een serie van vijf punten op rij, waarvan Carol er drie voor haar rekening nam. Bij 13-8 gaf Oranje de winst met twee uitgeslagen aanvallen definitief uit handen.

Het Braziliaanse duo scoorde meer punten op de opslag (2/1), de aanval (31/29)  en blokkerend (7/4). De iets hogere foutenlast (12/9) stond de zege niet in de weg. Met nog één wedstrijd te gaan voor Keizer / Meppelink ligt uitschakeling op de loer.