Vizier op volleybal

 

EK Beach U18: NL-duo’s uitgeschakeld

VoV, 18-08-2018. 19:36 uur. Het in de poulefase van het EK U18 ongeslagen BTN / KBU duo Wies Bekhuis / Raïsa Schoon kregen in de achtste finale het Spaanse duo Álvarez /González, die in de tussenronde met 2-0  (6, 15) van Bulgarije wonnen, tegenover zich. Het Spaanse tweetal stond 12de in de ranking en was als de nummer 2 van poule G naar de KO ronde gegaan. Bekhuis / Schoon waren trotse poulewinnaars en waren vrijgesteld van het spelen van de tussenronde.

Dat de tegenstanders in de achtste finale van een andere categorie waren dan die in de poule ondervond het Nederlandse combinatie duo (BTN / KBU), dat waarschijnlijk samen te weinig trainingsuren had gemaakt om uiteindelijk hoog te scoren, al meteen.

De eerste set ging namelijk maar met gering verschil (21-18) naar hen en in de tweede werden de rollen omgedraaid. Het Spaanse duo sleepte er met 17-21 een derde set uit. En daarin trokken ze weer aan het langste eind. Het verschil was wel minimaal (12-15) maar genoeg voor de Nederlandse uitschakeling.  Bekhuis/Schoon, die als 3de op de ranking stonden, sloten het toernooi als 9de af.

Rik Damen / Mart de Groot (foto boven) speelden in de achtste finales tegen het zeven posities hoger geplaatste Franse duo Lalisse / Schalk. Damen / de Groot waren daar niet van onder de indruk en behaalden een keurige en cleane 2-0 zege via de setstanden 21-17 en 21-15. Beide keren waren ze gewoon sterker dan hun opponenten aan de andere kant van het net, hetgeen een terechte zege opleverde. Dus door naar de kwartfinale.

In de kwartfinale was het Russische duo Veretiuk/Shekunov, de nummer 2 van de plaatsingslijst, de volgende opponent. En voor het Nederlandse duo ook helaas de laatste tegenstander in dit toernooi. Ze waren namelijk niet opgewassen tegen het Russische duo, dat de eerste set met 16-21 won en daarna het verschil op het scorebord nog een drietal punten groter zag worden bij de finish. Met 16-25 en 13-25 werd het 0-2 voor Rusland. En dus de uitschakeling voor Damen de Groot, die dit EK als vijfde afsloten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Kadijk Beach University en CEV.