Vizier op volleybal

 

EK Beach U20: BTN duo’s zevende

VoV, 02-07-2018. 6:23 uur. Voor de BTN duo’s Stubbe / Piersma bij de meiden en de Groot / Immers bij de jongens ging het EK beach U20 gisteren verder met de wedstrijden in de losers ronde.  Beide teams waren op zaterdag uitgeschakeld voor de podiumplaatsen en moesten spelen voor de posities vijf tot en met acht.

Puk Stubbe en Emma Piersma speelden in de ‘halve finale’ van de losers ronde tegen een Zwitsers duo. Na twee sets (16-21, 21-14) , waarin beide teams een keer duidelijk de betere waren, moest de tiebreak te beslissing brengen. Die ging met 7-15 naar de tegenstander. Het BTN duo hoefde daarna niet meer in actie te komen om zevende te worden, wegens een blessure bij de tegenstanders werd die wedstrijd niet gespeeld, waardoor het BTN duo deze plaats zonder verdere inspanning als het ware kado kreeg.

Yorick de Groot / Matthew Immers verloren hun ‘halve finale’ met minimaal verschil van een Zweeds duo. Ook dit werd een driesetter die via de tiebreak beslist werd. Na 21-16 en 17-21 bracht de 15-13 de Zweden de zege. Het Nederlandse tweetal kon daarna het toernooi wel winnend afsluiten. Voor de zevende plek werd met 2-0 via 21-16 en 21-18 gewonnen van een Engels tweetal.

Het duo Rik Damen / Stef Hofman was eerder al uitgeschakeld en 17de geworden, Hannah van Esch en Danique Timmermans overleefden de poulefase niet, hetgeen een 25ste plaats betekende.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.