Vizier op volleybal

 

Final Six finale: Reacties en geldprijzen

VoV, 02-07-2018, 6:30 uur. Trainer coach Karch Kiraly na de met 2-3 gewonnen finale tegen Turkije: “Ik ben zo trots op dit team. Op alle veertien speelsters en zij die niet tot de laatste geselecteerden hier behoorden en in Amerika moesten acherblijven hebben met hart en ziel voor dit resultaat gevochten, waardoor we elke dag weer een stukje beter werden. Het is een prachtige zege voor het USA dames team. We beschouwden deze Volleybal Nations League competitie als onze belangrijkste voorbereiding op het aanstaande WK.”

Zoals de foto boven laat zien was de gouden medaille goed voor 1 miljoen dollar.

Giovanni Guidetti: “Het zilver is de hoogste prijs die het Turkse damesvolleybal tot nu internationaal op wereldniveau behaald heeft. En we zijn er erg trots op met dit met dit jonge team te hebben gepresteerd. Maar het is slechts een kleine stap voorwaarts, niet dat we nu moeten gaan denken dat we heel goed zijn, want dat is nog niet zo. We moeten nog heel veel leren. Maar het geeft wel veel vertrouwen voor de toekomst.

Mijn felicitaties gaan naar team USA, dat volgens mij met Brazilië het beste volleybal speelde.  Coach Kiraly had vandaag de juiste oplossingen paraat net als in de voorgaande wedstrijden. USA heeft vele goede speelsters en voor ons is het dan ook beslist aanvaardbaar dat we de finale van zo’n goed team hebben verloren.”

Zoals de foto laat zien was de zilveren medaille goed voor 500.000 dollar.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto ’s FIVB.