Vizier op volleybal

 

EK Beach U22 (m) in 2020 in Nederland

VoV, 19-05-2019. 6:20 uur.  Het Europees kampioenschap beachvolleybal voor mannen onder 22 jaar is gisteren toegewezen aan Nederland. Het toernooi wordt in de zomer van 2020 gehouden in Zeeland. Vlissingen is de voornaamste speelstad.

Michel Everaert, directeur evenementen bij de Nederlandse Volleybalbond, heeft zich lange tijd hard gemaakt voor het binnenhalen van dit EK. Zaterdag kreeg hij in Berlijn de bevestiging. “Dit is een toernooi dat heel goed bij Zeeland past”, zegt hij. “De stranden van Zeeland horen bij de mooiste van de wereld. Er is maar een sport die daar echt bij past en dat is beachvolleybal. Een EK is een perfecte manier om te laten zien hoe mooi die stranden zijn.”

In Zeeland zal Sander van Buren verantwoordelijk voor de organisatie. Hij zette al eerder de Challenger Zeeland en Zeeland Beach Classics op. Dat laatste evenement, dat dit jaar van 9 tot en met 14 juni is, heeft een grote groei doorgemaakt en dient over vier weken als testcase voor het EK U22.

Het EK U22 maakt deel uit van een groter plan. Van Buren heeft het daarbij over The Road to 2023. “We hebben een heel pad uitgestippeld, met elk jaar een groot evenement op het Badstrand. In 2020 het EK U22 jaar, in 2021 het EK voor hogescholen, in 2022 het WK voor universiteitsteams en uiteindelijk in 2023 het echte EK.”

Dat echte EK beachvolleybal was in 2018 al in Nederland, met de speelsteden Rotterdam, Den Haag, Apeldoorn en Utrecht. Als het aan Van Buren en Everaert ligt, is ons land in 2023 weer aan de beurt.

gh @ VoV. Bron Nevobo. Foto CEV EK U22 in Baden.