EK: Bloem / Sinnema ook uitgespeeld

VoV, 20-07-2018. 5:28 uur.  Ook voor Laura Bloem en Jolien Sinnema is het toernooi voorbij. In Den Haag verloren ze met 1-2 (18-21, 21-18, 8-15) van de Russinnen Ukolova / Birlova. Na een sterke poulefase met drie 2-0 overwinningen, eindigde het toernooi voor de dames van Beachvolleybal Team Nederland op de negende plek.

Sinnema / Bloem waren in de eerste set grotendeels in de achtervolging. Met tussenstanden van 5-7, 10-11 en 16-17 bleven ze steeds één of een paar puntjes achter bij hun Russische tegenstanders. Na de 17-18 besliste Rusland de set definitief voor zich. De 18-21 betekende een 0-1 achterstand in sets.

In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Het BTN duo hield een vroege voorsrong (6-5, 11-8, 14-13) lang vast. Vanaf de 14-14 waren de ploegen gelijkwaardig tot aan pakweg 18-18, toen deden de Nederlanders wat de Russinnen in de eerste set deden. De winst pakken in de finale. Met 21-18.

In de beslissende derde set bleek het Russische duo het meeste over te hebben en besliste de wedstrijd met 8-15 voor zich. Hetgeen uitschakeling voor Jolien Sinnema en Laura Bloem (foto onder) betekende.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. Nevobo. Foto CEV.