Vizier op volleybal

 

EK: Programma NL-duo‘s vandaag, zaterdag

VoV, 21-07-2018. 6:20 uur. De nog in de race voor een medaille zijnde Nederlandse beachduo’s komen vandaag in Den Haag en Apeldoorn in actie. Bij de dames is dat het duo Sanne Keizer en Madelein Meppelink, die zich gisteravond naar de halve finale speelden en bij de heren komen  Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen (kwartfinale) en Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter binnen de lijnen (achtste finale en eventueel kwartfinale).

Sanne Keizer en Madelein Meppelink werden beiden in hun carrière een keer Europees kampioen, en beiden deden ze dat met Marleen van Iersel (Keizer / Van Iersel in 2012 en Meppelink / Van Iersel in 2014). Dit weekend krijgen de Nederlandse beachvolleybalsters een nieuwe kans op Europees eremetaal. In het stadion op de kade voor het iconische cruiseschip ss Rotterdam sloegen Keizer en Meppelink zeer overtuigend Lobato en Amaranta uit Spanje van het veld.

De enorme blijdschap spatte van het gezicht van Keizer, Meppelink en de staf van Beachvolleybal Team Nederland af. Zaterdag speelt Oranje in de halve finale tegen de Tsjechische dames Hermannova/Slukova, waar het in de poulefase nog met 2-0 van won.

Programma vrouwen zaterdag 21 juli:

15:00 uur – Den Haag – Liliana/Elsa (ESP) – Betschart/Hüberli (SUI) – halve finale

16:00 uur – Den Haag – Hermannova/Slukova (CZE) – Keizer/Meppelink – halve finale

18:30 uur – Den Haag – Wedstrijd om het brons

19.45 uur – Den Haag – Finale

Beide mannenteams BTN nog in de race

In de tussenronde van het mannentoernooi ontsnapten Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter tegen de Duitsers Bergmann / Harms. De Oosterburen namen in Apeldoorn in de beslissende derde set een 13-10 voorsprong maar konden het niet afmaken (13-15)

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen mochten als poulewinnaar de tussenronde overslaan en speelden al hun achtste finale in Den Haag. De Nederlanders moesten in de eerste set tegen de Fransen Krou / Aye meerdere setpoints wegwerken, om vervolgens zelf met 24-22 te winnen. In de tweede set was het verschil in het voordeel van Brouwer en Meeuwsen groter: 21-15.

In de kwartfinale op zaterdag spelen Brouwer en Meeuwsen tegen het Letse topduo Smedins/Samoilovs. De Letten werden Europees kampioen in 2015.

Programma mannen zaterdag 21 juli:

13:00 uur – Apeldoorn – Kantor/Losiak (POL) – Varenhorst/Bouter – achtste finale

16:00 uur – Apeldoorn – kwartfinale met Varenhorst/Bouter *indien geplaatst

17:00 uur – Den Haag – Smedins/Samoilovs (LAT) – Brouwer/Meeuwsen – kwartfinale

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto ’s CEV.