Vizier op volleybal

 

EK U19: Ranking speelsters Jong Oranje

VoV, 11-09-2018. 11:04 uur. Ook na het EK U19 in Albanië zijn er natuurlijk allerlei individuele ranglijsten samengesteld. Met daarop een aantal hoge noteringen voor Nederlandse speelsters.  Laten we met de podiumplaatsen beginnen.

Op het onderdeel ‘blokkeren’ staat midspeelster Indy Baijens op de tweede plaats. In de zeven wedstrijden en 23 sets in Albanië, vijf in de poule en de twee daarna, maakte ze totaal 24 blokpunten, een gemiddelde van 1,04 per set. Winnaar werd de Russische Viktoriia Pushina, die tot een totaal van 35 kwam.

Diagonaal Vera Mulder sloot het EK U19 af met een derde plaats voor het onderdeel serveren voor het aantal aces dat ze van haar hand liet vertrekken.  Totaal waren dat er 15, ééntje minder dan de winnaar Alessia Populini uit Italië. Toch jammer van die ene opslag, die net drie millimeter buiten de lijnen viel en die andere die na een ketser nog door de passlinie van de tegenstander gered kon worden.

Gelegenheidslibero Dagmar Boom eindigde op de achtste plaats bij de ‘recievers’, het onderdeel verwerking van de servepass. Dit onderdeel werd beheerst door Bulgarije en Rusland, die respectievelijk twee en drie speelsters in de top 8 hadden staan.

Spelverdeelster Sarah van Aalen  sloot op een tiende plaats af bij de spelverdeelsters. De Franse Emilie Respaut werd er eerste, ze speelde alleen vier poulewedstrijden en kon na de poulefase al weer naar huis. Je zou dan bijna zeggen dat het niet aan haar gelegen heeft dat de ploeg niet verder kwam.

Passer loper Hester Jasper kwam met de door haar gescoorde punten twee keer in de top 20 van een onderdeel voor. Bij de aanvalsters werd ze 15de plaats met 67 aanvallende scores. Op dit onderdeel lieten Annick Meijers en Vera Mulder ieder 47 punten noteren, daarmee werden ze 24ste en 26ste.  Wat aanvallende efficiency betreft werd Jasper 23ste met een scoringspercentage van 24,53%. De Duitse Camilla Weitzel werd eerste met 52,21%.

En bij de topscores bezette Jasper de 17de plaats met totaal 77 punten. De Poolse Magdalena Stysiak was veruit de productiefste speelster wat gescoorde punten betreft. Ze maakte er 132, totaal 23 meer dan de nummer twee op de ranglijst. Drie Nederlandse aanvalsters plaatsen zich in de twintig, Vera Mulder werd 23ste (70 punten), Indy Baijens 25ste (65 punten) en Annick Meijers 26ste (62 punten).

In het dream team van de EK U19 (foto boven) kwamen geen Nederlandse speelsters voor. Die ‘droomploeg’ bestond uit:

Spelverdeelster Polina Matveeva uit Rusland, libero was de Italiaanse Sara Panetoni en op diagonaal kwam de topscorer Magdalena Stysiak uit Polen te staan. Als passer loper werden Oliwia Baluk (Polen) en Derya Cebecioglu (Turkije) gekozen. En de midposities werden ingenomen door Viktoriia Pushina uit Rusland en Sarah Luisa Fahr uit Italië. De MVP titel van het toernooi ging naar de Italiaanse Valeria Battista. Namen om te onthouden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV.