Vizier op volleybal

 

Dubbele winst voor ATC Heren 1

VoV, 10-09-2018. 6:07 uur. De eerste volleybal momenten zijn voortreffelijk verlopen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen van de mannen van ATC Heren1. Andere sporthal, andere ballen, andere  shirts, andere coach,( Arjen Grinwis). Niet veranderd zijn de de spelers en de trainer Ron de Jong.

Afgelopen week werd maandag in  sporthal Veldwijk de eerste oefenwedstrijd gespeeld tegen VV Forza H1 ( een fusievereniging uit Laren en Harfsen GLD ). Kenmerkend voor het duel dat door de thuisploeg met 4 – 0 werd gewonnen, waren wel de topspinservices  van Dick Hammink en Jimmy Korf. Controle en  stabiliteit in hun services wat op ieder moment in de wedstrijd behoorlijk aantal punten toevoegde aan het totaal, en een boast  aan het zelfvertrouwen.

Afgelopen vrijdag 7 september stond de bekerwedstrijd tegen  Ras H1 uit Haaksbergen op het programma.  De wedstrijd leverde een 3 – 0 winst op met  als spelverdeler Klaas Obermeijer.  In alle sets was het beeld eenduidig en hetzelfde. Remco Paulsen foutloos in de pass en rallypass. De snelle bal naar buiten die door Jimmy knetterhard naar beneden wordt geslagen en waarbij de twijfel ontstond of de tegenstander de bal überhaupt wel heeft gezien. En de slim geslagen ballen door de mid Roy Menkens naar positie 1, en een tegenstander zonder antwoord.  Ontwikkelingen in het spel van het team zijn vooral snelheid van het spel, en de rust die de spelers uitstralen. Erg prettig.

Komende weken afwisseling bij de training staat voorop,  veel met 2 tallen en blijven werken aan de techniek voor servicepass, en play en rally. Trainer Ron de Jong heeft de overtuiging;  als onze service en passing op orde is dan zullen er steeds weer punten worden bijgeschreven. Het vertrouwen is op dit moment prima van een ieder en zeker zo na een weekje waarin de totaal uitslag op  7 – 0 staat. Op naar de 1ste competitiewedstrijd.

gh @ VoV, verslag van Ron de Jong, trainer ATC Heren 1.