Vizier op volleybal

 

Gastlanden WK winnen hun openingsduel

VoV, 10-09-2018. 5:52 uur. Zowel Italië als Bulgarije, die samen het WK bij de mannen organiseren, wonnen gisteravond het openingsduel. Italië bleef Japan met 3-0 de baas, Bulgarije won ook zonder setverlies van Finland.

Voor meer dan 11.000 toeschouwers in het Foro Italico in Rome won Italië via de setstanden 25-20, 25-21 en 25-23. Japan was een maatje te klein om het de gastheren echt lastig te maken. Teamcaptain Ivan Zaytsev werd met 13 punten de topscorer, op de voet gevolgd door Osmany Juantorena en Filippo Lanza, die elk 11 punten op naam kregen. Blokkerend ( 9 om 1 punt) en aanvallend (43 om 35 punten) maakte Italië het meeste verschil.

Italië en Japan verhuizen nu naar Florence voor hun volgende poulewedstrijden tegen Argentinië, België, Slovenië en de Dominicaanse Republiek.

Bij Bulgarije vs Finland in Varna werd Valentin Bratoev met 14 punten de topscorer in de via 25-21, 25-19 en 25-22 met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Finland. Ook hier was de gast op het openingsbal duidelijk de mindere, ondanks dat Bulgarije niet kon beschikken over de altijd veel scorende Sokolov. Bulgarije scoorde aanvallend beter ( 47 om 31) en had ook vanaf de opslaglijn vaker succes (8 om 3). Daartegenover stond dat Finland blokkerend met 3 om 8 vijf punten meer scoorde. Iran, Cuba, Polen en Puerto Rico zijn de andere landen in deze poule.

Verder speelt ook poule C in Italië. Daarin komen uit Kameroen, Tunesië, Australië, Rusland, USA en Servië. Hun speelstad is Bari. En Ruse, Bulgarije is de plaats van handeling voor poule B met daarin Oranje, Frankrijk, China, Canada, Brazilië en Egypte.

Het toernooi gaat in alle vier poules verder op 12 september aanstaande. We houden u op de hoogte.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB.