Vizier op volleybal

 

Italië wint Montreux Volley Masters

VoV, 10-09-2018. 5:45 uur. Het internationale damestoernooi Montreux Volley Masters, dat voor een zestal teams als een volgende voorbereiding op het WK gold,  zit er ook weer op. Acht landenteams waren daar present en onderverdeeld in twee poules van vier. Na elkaar in Nederland bij de RABO Super Series en in Turkije bij de Gloria Cup tegen te zijn gekomen, waren Italië, Rusland en Turkije ook elkaars rivalen in Montreux.

In poule A waren Turkije, Italië, China en Zwitserland ingedeeld. Guidetti werd met zijn ploeg ongeslagen eerste, ze verloren maar één setje (tegen China), Italië verloor alleen van Turkije, China behaalde een zege tegen Zwitserland en het gastland sloot met nul zeges af. In poule B werd Brazilië het eerste, Rusland tweede, Polen derde en Kameroen legde op de laatste plaats beslag. Zij wonnen geen setje in deze poule.

Voor de eindrangschikking, om plek vijf,  speelden China en Polen tegen elkaar, om plek zeven ging het tussen Zwitserland en Kameroen. De winst bij die partijen ging naar China (3-1) en Kameroen (3-2).  De 15-01 voor Kameroen in de tiebreak tegen Zwitserland was wel erg opvallend als afsluiting. De kruisfinales tussen Brazilië en Italië (2-3 met 32 punten van Paola Egonu)  en tussen Turkije en Rusland (1-3) leverden als finalisten Italië en Rusland op.

Om het brons stonden dus Brazilië en Turkije gisteren tegenover elkaar. De winst en dus het brons was met 2-3 voor de ploeg van Guidetti. Brazilië kon een 0-2 achterstand (16-25, 18-25) nog gelijktrekken met de setzeges 25-23 en 25-20, maar moest daarna in de tiebreak met 13-15 de winst aan Turkije laten.  Hande Baladin van Turkije werd met 25 punten topscorer van de partij.

In de finale waren met name de tweede en derde set spannend. Die gingen met 30-28 en 26-24 naar Italië en omdat ze ook de eerste set al met 25-21 voor zich beslist hadden wonnen zij de Montreux Volley Masters Ze gaven Rusland met 3-0 het nakijken in de finale. Met name blok (15 om 6) en aanval (51 om 43) waren bij Italië scorend een stuk beter dan bij de Russische ploeg. Paola Egonu scoorde 26 keer voor de Azzuri, Goncharova maakte er 18 voor Rusland.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB, 18 Paola Egonu.